Γενικά

30 Δεκεμβρίου 2016 22:58

Ανοίγει την “ψαλίδα” η Νέα Δημοκρατία

Μεγαλώνει η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει δημοσκόπηση της  Κάπα Research.

Ανοίγει την “ψαλίδα” η Νέα Δημοκρατία
-


Προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αυτήν ανοίγει κατά δύο μονάδες η διαφορά, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 22,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,5%, η διαφορά είναι δηλαδή 6,3%.

Η μέτρηση δείχνει πεντακομματική Βουλή. Εντός Βουλής η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 6,5%, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5% και το ΚΚΕ 5,2%. Eκτός μένουν ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 27,9%.

Πάντως, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης είναι χαώδης, καθώς φτάνει τις 40 μονάδες, με την ΝΔ να συγκεντρώνει το 61% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 21%.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν θέλει προσφυγή στις κάλπες: άμεσα πρόωρες εκλογές ζητά το 40%, ενώ το 46% θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση

Η δεύτερη αξιολόγηση

Πως βλέπουν όμως οι πολίτες την συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση μετά τα όσα προηγήθηκαν με την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση και την επιστολή Τσακαλώτου που χρειάστηκε για να ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος;

Να κλείσει η κυβέρνηση το συντομότερο την αξιολόγηση ζητά το 41,5%, να διαπραγματευτεί σκληρά ακόμα κι αν υπάρξει καθυστέρηση το 31%, ενώ το 23% ζητά να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)