Γενικά

20 Νοεμβρίου 2016 09:53

Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες του Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Μας είπε για τη σπανακόπιτα, αλλά δεν έφαγε την πιο γνωστή ελληνική νοστιμιά. Είδε τον Παρθενώνα, αλλά ήθελε κι άλλα. Το παιχνίδι που δεν έπαιξε. Τι λένε συνεργάτες του.

Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες του Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα
-

Ήρθε στην Αθήνα, ανέβηκε στην Ακρόπολη, θαύμασε τον Παρθενώνα, είδε την… καλή πλευρά της κίνησης, αφού οι δρόμοι ήταν άδειοι για «χατίρι» του, δοκίμασε την ελληνική κουζίνα.

Συνεργάτες που πλαισιώνουν τον Μπαράκ Ομπάμα σημειώνουν ότι, η απόφασή του να έρθει στην Αθήνα ήταν προσωπική και είχε ληφθεί προ καιρού. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του, είχε πολλούς Ελληνοαμερικανούς στο συνεργάτες, που του μιλούσαν για τις ομορφιές της χώρας μας.

Εκτός των γνώσεών του για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, που ύμνησε στον ιστορικό του λόγο στην Αθήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε εικόνα για τα Αναφιώτικα και φυσικά για το σουβλάκι.

Αυτά τα τελευταία ήταν δύο από τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες του, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Ήθελε επιπλέον να παίξει μπάσκετ. Ωστόσο, η ασφάλειά του δεν του επέτρεψε τίποτα από τα τρία…

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την επιθυμία να σπάσει το πρωτόκολλο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να φύγει από τη χώρα μας χωρίς να έχει φάει σουβλάκι, χωρίς να έχει κάνει μια βόλτα στα Αναφιώτικα και χωρίς να παίξει λίγο το αγαπημένο του άθλημα;

AP - Ομπάμα - Μουσείο Ακρόπολης

«Ήθελε να περιηγηθεί στα Αναφιώτικα και να κάνει βόλτα στις περιοχές κάτω από την Ακρόπολη. Γνωρίζει ότι στο Μοναστηράκι θα μπορούσε να γευτεί καλό σουβλάκι. Όμως, η Secret Servise ήταν αρνητική όπως αναμενόταν. Μια πιθανή βόλτα του Αμερικανού Προέδρου στο Μοναστηράκι θα προκαλούσε τεράστιο πονοκέφαλο σε ελληνικές και αμερικανικές αρχές», αναφέρει πηγή από το περιβάλλον το Αμερικανού Προέδρου.

Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, μεταξύ των αυστηρότατων μέτρων ήταν και ο έλεγχος οποιουδήποτε πιάτου γευόταν. Κάτι που ίσχυσε ακόμα και στο δείπνο που έγινε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι άνδρες της ασφάλειάς του επιθεωρούσαν οτιδήποτε σερβιρίστηκε, από τη φάση της παρασκευής του.

Ομπάμα - επίσκεψη - δείπνο

Ακόμα μία επιθυμία του που «έφαγε πόρτα» από τις μυστικές υπηρεσίες, ήταν να παίξει μπάσκετ με τον φίλο του Αλέξη Γιαννούλια. Στο παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ, θα συμμετείχε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, πρώην συμπαίκτης και στενός φίλος του Γιαννούλια.

Λίγο πριν από την άφιξη του Ομπάμα στην Αθήνα, άλλωστε, η παραπάνω πληροφορία είχε γίνει γνωστή, μέσω της ρεπόρτερ της Washington Post, Juliet Eilperin, η οποία είχε γράψει ότι «κυβερνητική πηγή δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παίξει μπάσκετ με τον Μπαράκ Ομπάμα».

Ακόμα κι αν το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ, πηγή του περιβάλλοντος Ομπάμα, πάντως, επιβεβαίωσε τη μεταξύ τους κουβέντα.

Όσες επιθυμίες του Μπαράκ Ομπάμα κι αν έμειναν ανεκπλήρωτες ωστόσο, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν όταν επιστρέψει στην Ελλάδα, ως πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με τη σύζυγό του, Μισέλ και τις δύο του κόρες. Άλλωστε, το υποσχέθηκε. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)