Γενικά

01 Νοεμβρίου 2016 18:17

Γκάλοπ – σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα 24 μονάδων της ΝΔ

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, που είναι υπ΄ ατμόν για τον ανασχηματισμό και το ΕΣΡ, από την δημοσκόπηση της Public Issue.

Γκάλοπ – σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα 24 μονάδων της ΝΔ
-

Μεγάλο προβάδισμα, της τάξης των 24 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται για την Νέα Δημοκρατία, σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue.

Είναι η  πρώτης μέτρηση της εταιρείας ερευνών, που δημοσιοποιείται μετά από την διακοπή της συνεργασίας της με την εφημερίδα Αυγή.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18% και η Νέα Δημοκρατία ποσοστό "αυτοδυναμίας" της τάξης του 42%.

Έπονται: Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά κόμματα με 7,5%

Η δημοσκόπηση επιτείνει την ένταση στο πολιτικό σκηνικό, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας σβήνει και γράφει ονόματα για τον ανασχηματισμό, πιεζόμενος και απο τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών για επιδόματα, φορολογικά και εργασιακά, αλλά και απο την στρατηγική ήττα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειιών, για το οποίο γίνονται κινήσεις διεξόδου με στόχο την συγκρότηση ΕΣΡ. 

Πολιτικό Βαρόμετρο - Public Issue - 1η Νοεμβρίου 2016 - πρόθεση ψήφου

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ η απάντηση «κανένας» έχει ποσοστό 35%.

Πολιτικό Βαρόμετρο - Public Issue - 1η Νοεμβρίου 2016 - καταλληλότερος πρωθυπουργός


Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.

Πολιτικό Βαρόμετρο - Public Issue - 1η Νοεμβρίου 2016 - καλύτερη κυβέρνηση

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.

Πολιτικό Βαρόμετρο - Public Issue - 1η Νοεμβρίου 2016 - δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, το 91% των ερωτηθέντων δηλώνει "δυσαρεστημένο" απο την  λειοτυργία της Κυβέρνησης, ενώ το 89% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)