Γενικά

20 Οκτωβρίου 2016 09:10

Υπό νέο πρίσμα η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Αδιέξοδο για τη συγκρότηση ΕΣΡ. Δευτέρα και Τετάρτη οι νέες διασκέψεις του ΣτΕ. Τζανακόπουλος στον ΑΝΤ1: απαραίτητη η τροπολογία Παππά για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Υπό νέο πρίσμα η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών
-

Υπό νέο πρίσμα μπαίνει η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην παραπέμψει στις καλένδες τις προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών και να αποφανθεί αν ο νόμος Παππά είναι ή όχι αντισυνταγματικός.

Το ενδιαφέρον μετατίθεται για την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη όταν και θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες δύο διασκέψεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός, ο Νίκος Παππάς είπε ότι τότε «γυρνάμε στην προηγούμενη κατάσταση», καθώς θα πρέπει να αναλάβει την αρμοδιότητα το ΕΣΡ και «αν αφαιρεθεί η δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού από το υπουργείο, δεν θα μπορώ να κάνω κάτι».

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το αδιέξοδο για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόραση μετά και τη νέα άκαρπη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη κατά το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5.

Την πρόταση Βούτση με τα πρόσωπα που θα στελέχωναν το ΕΣΡ υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και την καταψήφισαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή. Παρών δήλωσαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, με την διευκρίνιση ότι δεν αφορά τα πρόσωπα αλλά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από το ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών.

Τηλεοπτικές άδειες - συνεδρίαση - ΣτΕ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη. Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, η Νέα Δημοκρατία τορπίλισε την συγκρότηση του ΕΣΡ, υιοθετώντας μια προκλητικά αντιθεσμική συμπεριφορά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να απολογηθεί για την στάση αυτή.

Σφοδρά "πυρά" στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από πλευράς του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια αυταρχική κυβέρνηση, με μόνο μέλημα την  παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος.

Κι ενώ διαρρεόταν ακόμα και από κυβερνητικές πηγές ότι ήταν πιθανό να υπάρξει παρέμβαση στην Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, τελικά αυτό δεν συνέβη, καθώς ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής.

Σχολιάζοντας το νέο «ναυάγιο» για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη, έκανε λόγο για «διαρκές μπλόκο που μπαίνει από την ΝΔ, η οποία από την πρώτη στιγμή, λειτουργώντας ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών, στην αρχή όλων και εν συνεχεία όσων δεν πήραν άδεια, εκφράζει συγκεκριμένες θέσεις υπέρ της διαπλοκής».

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση προτίθεται, μετά τις εξελίξεις αυτές, να επανακαταθέσει την «Τροπολογία Παππά», που προβλέπει «μαύρο» εντός 5 ημερών από την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ για τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο βήμα η τροπολογία, για να συνεχιστεί η προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου», λέγοντας πάντως ότι «θα επιδιώξουμε συναινέσεις και στόχος είναι να βρεθεί μια λύση στην οποία θα συμφωνούν όλοι».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)