Γενικά

16 Οκτωβρίου 2016 13:47

Την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση του ΕΣΡ

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μετά το "φρένο" στην τροπολογία για τις άδειες. Σφοδρή επίθεση από Τσίπρα και σαφή μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση του ΕΣΡ
-

Του Νίκου Ρογκάκου

Την Τετάρτη θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων για να κάνει ακόμη μία προσπάθεια, ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, και να προχωρήσει την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και έστειλε σαφή μηνύματα τόσο στο εσωκομματικό του ακροατήριο όσο και εκτός.

Το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχει στόχο να επιστρέψει και να πάρει εκδίκηση, να γυρίσει στρατηγικά δικαιωμένο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Η Δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, οι νόμοι του κράτους θα εφαρμοστούν», ανέφερε σχετικά με το ζήτημα του τηλεοπτικού τοπίου. 

Είχε προηγηθεί σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, μετά την απόφαση του υπουργού Επικρατείας να αποσύρει την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες και τις ποινές που προβλέπονταν σε μη συμμόρφωση των μη αδειοδοτούμενων καναλιών.

Σε δήλωση του Νίκου Παππά τονιζόταν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μεγάλες συναινέσεις για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ενώ φια πραξικοπηματικές πρακτικές κατηγόρησε την Κυβέρνηση η ΝΔ και ζήτησε την απόσυρση του Νόμου.

Μητρώο - online media - Παππάς - internet - sites - ίντερνετ - blogs

Η τροπολογία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, στοχεύει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και στην κατοχύρωση της επένδυσης των υπερθεματιστών που εξασφάλισαν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες έναντι υψηλότατου τιμήματος. Το πρώτο και σημαντικότερο αφορά στις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μετάδοση μη αδειοδοτημένου σήματος, δηλαδή για τα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια.

Πυρά ομαδών κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ελάσσονα αντιπολίτευση, που υποστηρίζει ότι προχωρά χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των ενστάσεων για αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Η τροπολογία «μπλοκάρει» και οποιαδήποτε δικτύωση των παλαιών καναλιών με περιφερειακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν σε πανελλαδική εμβέλεια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)