Κόμματα

26 Απριλίου 2016 18:58

Μητσοτάκης: Να διώξουμε την κυβέρνηση των ανίκανων

Σκληρή κριτική και επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση. Οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Να διώξουμε την κυβέρνηση των ανίκανων
-

«Είμαστε έτοιμοι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας την αποχώρηση της κυβέρνησης «που έθαψε 3 μέτρα κάτω από τη γη την ελπίδα των Ελλήνων», κατά την ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι εργασίες του 10ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε κάλεσμα «να διώξουμε την κυβέρνηση των ανίκανων. Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο» αυτό που συμβαίνει σήμερα, λέγοντας ότι, «η κυβέρνηση διακωμωδεί τους θεσμούς. Η απαξίωση των θεσμών εντείνεται ραγδαία προσβάλλοντας ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα της χώρας. Ο Πρωθυπουργός προσλαμβάνει ως σύμβουλο κάποιον χωρίς βιογραφικό και με δόγμα η καριέρα είναι χολέρα. Προσλαμβάνει ένα μπουλούκι ανθρώπων. Ποτέ ξανά τόσοι Υπουργοί δεν έχουν πει τόσες σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο διάστημα».

Υπογράμμισε δε ότι, «όταν δεν υπάρχει καμία ντροπή η παρακμή καλπάζει, η πρώτη φορά αριστερά κατάφερε να μεγεθύνει όλα τα κακά της μεταπολίτευσης».

Σχετικά με την οικονομία, αναφέρθηκε σε πρωτοφανείς χειρισμούς, που ένωσαν τους δανειστές της χώρας εναντίον της. «Προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα ατελείωτα ψέματα που έχει πει και τις απαιτήσεις των δανειστών» είπε και συμπλήρωσε ότι, «έχει κάνει την απάτη πολιτική της θεωρία».

«Η υπερήφανη διαπραγμάτευση μας έχει κοστίσει πέντε φορές περισσότερο από το e - mail Χαρδούβελη» υπογράμμισε και σχολίασε πως «από το στα τέσσερα του κ. Καμμένου πήγαμε στο τέταρτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Αυτός που θα έσκιζε το μνημόνιο έφερε δύο δικά του σε λίγους μήνες».

«Ένας άνεμος δημιουργικής αλλαγής φυσάει για τη ΝΔ. Οι φίλοι μας αισθάνονται μία νέα αισιοδοξία και οι αντίπαλοί μας αντιλαμβάνονται ότι μετράει ανάποδα το ρολόι για την απομάκρυνσή τους από την εξουσία» σημείωσε και αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις που δεν θα επιβάλλονται, καθώς όπως τόνισε,  «οφείλουμε, μπορούμε εμείς να γράψουν το δικό μας μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Αναφερόμενος στο νέο καταστατικό του κόμματος, που ψηφίστηκε το Σάββατο, είπε ότι, «πήραμε όλες τις αποφάσεις δημοκρατικά και τολμήσαμε. Θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος με θητεία».

«Βήμα - βήμα ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» εκτίμησε, προσθέτοντας ότι,  «μετατρέπουμε τη Ν.Δ. στο μεγάλο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων που αναζητούν τη χαμένη αυτοπεποίθηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο των γυναικών, είπε ότι,  «εκτός από οξυγόνο θέλουμε και άρωμα γυναίκας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)