Κυβέρνηση

14 Οκτωβρίου 2015 17:45 Τελευταία ενημέρωση : -

Ανακεφαλαιοποίηση και ΕΣΠΑ στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΟΙΠ υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Είχε προηγηθεί σύσκεψη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο στο Μαξίμου.

Ανακεφαλαιοποίηση και ΕΣΠΑ στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ
-

Πολύ σημαντική είναι η ατζέντα των θεμάτων που απασχολεί σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδριάζει από τις 15.00 υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιωάννη Δραγασάκη.

Εν τω μεταξύ το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας καθώς και αυτή των συστημικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το Βήμα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας

Κυβερνητική πηγή σημειώνε, νωρίτερα, ότι στο ΚΥΣΟΙΠ πρόκειται να συζητηθούν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η θεσμοθέτηση νέων αναπτυξιακών εργαλείων και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Υπενθυμίζεται πως χθες πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την επιχειρησιακή διαχείριση του Προσφυγικού, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προγραμματίστηκε η ολοκλήρωση των έργων και υποδομών των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων. Επίσης συζητήθηκαν πτυχές του συντονισμού της διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων καθώς και ο ορισμός συντονιστών στα νησιά πρώτης υποδοχής.

Τέλος, συζητήθηκε η θέση της κυβέρνησης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με τα ζητήματα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)