Βουλή

04 Οκτωβρίου 2015 18:22 Τελευταία ενημέρωση : -

Ανταλλαγή «καρφιών» από Ζωή και Βούτση

Αιχμηρή η αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από την ΠτΒ, δηκτική για την στάση της η απάντηση Βούτσης. Δύο κινήσεις της Ζωής στο «παρά 1΄», άναψαν νέες «φωτιές».

Ανταλλαγή «καρφιών» από Ζωή και Βούτση
-

“Φαρμάκι” έσταζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παραδίδοντας την σκυτάλη της Βουλής στο Νίκο Βούτση, ενώ με δύο κινήσεις της στο «παρά 1΄» της αποχώρησης της από το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα, θέλησε να κάνει «ηχηρή έξοδο», ανάβοντας παράλληλα νέες «φωτιές».

Η απελθούσα Πρόεδρος επανέλαβε ότι αποτελεί τιμή για την ίδια το γεγονός ότι δεν παρέδωσε τη σφραγίδα της Βουλής και ότι δεν ψήφισε μνημόνια, ζητώντας από το Νίκο Βούτση να συνεχίσει τις εργασίες των επιτροπών που είχε η ίδια συστήσει, μεταξύ των οποίων αυτές για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η εξεταστική για τη Siemens, η εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ και η περίφημη επιτροπή για το δημόσιο χρέος.

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, απέφυγε να δεσμευθεί για τη συνέχιση των εργασιών αυτών των επιτροπών, πλην εκείνης για τις γερμανικές επανορθώσεις, λέγοντας ότι η Βουλή είναι υπεύθυνη να αποφασίσει.

Πρόεδρος της Βουλής - τελετή παράδοσης - παραλαβής - Νίκος Βούτσης - Ζωή Κωνσταντοπούλου

Απέφυγε ακόμη, να της απαντήσει για όσα του έχει προσάψει το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας με νόημα πως δεν θα ήθελε σε αυτή την τυπική-θεσμική συνάντηση να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι θα κριθούμε από τον λαό και από την ιστορία».

Τα «12 γραφεία» και το «πόρισμα για το χρέος»

Αυτό που μένει είναι να φανεί τι θα πράξει ο Νίκος Βούτσης  με το θέμα των 12 γραφείων που, μόλις μια ημέρα πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, δέσμευσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της η τεχνική επιτροπή για το χρέος, που η ίδια συγκρότησε και στελέχωσε.

Πρόεδρος της Βουλής - τελετή παράδοσης - παραλαβής - Νίκος Βούτσης - Ζωή Κωνσταντοπούλου

Καθόλου τυχαία, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του Νίκου Βούτση στην Προεδρία της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου «διέταξε» να διανεμηθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αντίτυπα του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος για τον «Αθέμιτο Παράνομο και Επονείδιστο χαρακτήρα του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης του Αυγούστου του 2015».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε θέση για όσα ακούστηκαν περί της δέσμευσης 12 γραφείων, μέσω αναρτήσεων στο Twitter.

Ζωή Κωνσταντοπούλου - twitter - γραφεία 

Κι άλλες "αιχμές" για την Ζωή

Λίγο νωρίτερα, κατά την εκφώνηση των προγραμματικών του δηλώσεων, εμφανώς  συγκινημένος ο Νίκος Βούτσης, αφού ζήτησε να υπάρξουν τουλάχιστον 151 ψήφοι και για τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου, στο πλαίσιο της δημοκρατικής αλληλεγγύης, δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε συναινετική εφαρμογή όλων των διαδικασιών χωρίς τυπολατρίες, ενώ τόνισε ότι  στόχος του είναι να δώσει περιεχόμενο στην κοινοβουλευτική διπλωματία.

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός γενναίου ανοίγματος της Βουλής στην κοινωνία, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη Βουλή.

Βουλή - Πρόεδρος της Βουλής - Ολομέλεια - Νίκος Βούτσης

«Η Βουλή με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες της, δεν μπορεί να υποκαθιστά φορείς, εμείς δεν είμαστε ούτε καταναλάρχες ούτε ΜΚΟ», ανέφερε και έκανε ειδική αναφορά στο Κανάλι της Βουλής, το οποίο, όπως είπε, θα αναβαθμιστεί.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι θα υπάρξει εξομοίωση του φορολογικού καθεστώτος των βουλευτών, με αυτό που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες και μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης.

Η παράδοση-παραλαβή της Προεδρίας της Βουλής:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)