Γενικά

21 Σεπτεμβρίου 2015 12:43

Χρυσόγονος: Παραμένει ο κίνδυνος του Grexit, αν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία

Ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του εκτίμησε τη μεγάλη προσπάθεια της διαπραγμάτευσης, ασχέτως αν δεν δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.

Χρυσόγονος: Παραμένει ο κίνδυνος του Grexit, αν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία
-

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, εκτίμησε ότι οι ψηφοφόροι αντάμειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε με τους δανειστές ανεξαρτήτως αποτελέσματος, «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ειδικά στη διαπραγμάτευση και το εκτίμησε ο ελληνικός λαός. Άλλο, όμως, αν το αποτέλεσμα της δεν τη δικαίωσε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιληφθούμε ότι, ασχέτως αν θα θέλαμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη προσφορά εκ μέρους των δανειστών, αυτή η προσφορά, η κακή, που είχαμε νομίζω ότι είναι και η τελευταία».

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στην συμφωνία, επισημαίνοντας τους κινδύνους σε περίπτωση μη υλοποίησης της, «Δεν αισιοδοξώ ότι θα υπάρξει άλλος διακρατικός δανεισμός, τουλάχιστον με τη διατήρηση της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη. Αν δεν καταφέρουμε να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και ναυαγήσει το πρόγραμμα αυτό, τότε -άλλωστε το είπε και ο κ. Γιούνκερ- θα μας πάνε σε ένα σχέδιο συντεταγμένης εξόδου που θα σημαίνει επί της ουσίας βίαιη φτωχοποίηση, πολύ σκληρότερο μνημόνιο με δραχμή».

Ο κ. Χρυσόγονος στη συνέντευξη του στον «Αθήνα 9.84», συμπλήρωσε, «. Δηλαδή, μέσα σε λίγες εβδομάδες θα μας μετατρέψουν σε κάτι που θα μοιάζει από άποψη κατά κεφαλήν εισοδήματος κ.λπ. μάλλον με τη Βουλγαρία παρά με τη σημερινή Ελλάδα. Άρα, αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και να προχωρήσουμε αναλόγως».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)