Γενικά

10 Αυγούστου 2015 22:52

Η απάντηση Βαρουφάκη για τον Κορεάτη σύμβουλο

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «σημαντική» τη συνεισφορά του Γκλεν Κιμ αλλά δεν λέει λέξη για την αμοιβή του Κορεάτη συμβούλου.

Η απάντηση Βαρουφάκη για τον Κορεάτη σύμβουλο
-


Υπερασπίζεται  την επιλογή του Γκλεν Κιμ ως συμβούλου του ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά περί της … ταμπακιέρας, δηλαδή το ύψος της αμοιβής του Κορεάτη οικονομολόγου, ουδείς λόγος. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επαναδημοσιοποίησε απάντηση που έστειλε στη Βουλή τον Ιούνιο σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, όπου χαρακτηρίζει τη συνεισφορά του Κορεάτη οικονομολόγου ως «σημαντική στην εθνική προσπάθεια για την ουσιαστική επίτευξη συμφωνίας-επίλυσης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς».

Ταυτοχρόνως επισημαίνει ότι «ο κ. Κιμ δεν χειρίστηκε κανένα θέμα εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών», τον συνόδευε ως «ιδιώτης» σε κάποια από τις πολλές επισκέψεις του στο εξωτερικό  και υπενθυμίζει ότι ο Κορεάτης οικονομολόγος συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση από το 2001 - περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη και Κώστα Καραμανλή - με την ιδιότητα του επικεφαλής του τομέα κεφαλαιαγορών δημοσίου χρέους για λογαριασμό της Lehman Brothers.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)