Γενικά

17 Ιουλίου 2015 09:31

Die Zeit: «Ασυνήθιστη ενότητα» στην οργή κατά του Σόιμπλε

Στο «στόχαστρο» των Σοσιαλδημοκρατών, των Πράσινων και της Αριστεράς βρίσκεται ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα.

-



«Το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, οι Πράσινοι και η Αριστερά εμφανίζονται οργισμένοι με τις νέες δηλώσεις περί Grexit του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Die Zeit.

H γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι λίγο πριν από την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα υπάρχει «μια ασυνήθιστη ενότητα» κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς «πολλοί πιστεύουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θέλει να τορπιλίσει το νέο πακέτο βοήθειας προς στην Ελλάδα ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη»

«Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει τον Σόιμπλε», ανέφερε η πρόεδρος των Πρασίνων, Κατρίν Γκέρινγκ Εκαρντ, ενώ οργισμένος με τη στάση του Σόιμπλε εμφανίστηκε και ο ηγέτης της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, σημειώνοντας ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως καγκελάριος χωρίς να ακούει κανέναν».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Οπερμαν, ο οποίος τόνισε πως από την στιγμή που η ελληνικη βουλή αποδέχτηκε τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί ο Σόιμπλε να βάζει θέμα προσωρινού Grexit σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, στο μέτωπο των επικριτών του Σόιμπλε μετέχουν τόσο ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Αν έχεις διαπραγματευθεί μια συμφωνία πρέπει επίσης να τη στηρίζεις», τόνισε σχετικά ο Ντάισελμπλουμ ερωτηθείς για τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)