Κυβέρνηση

09 Ιουλίου 2015 15:38

Θρίλερ με την επικοινωνία Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Πηγές από το Μαξίμου ανέφεραν ότι επικοινώνησαν λίγο πριν την συνάντηση Μεϊμαράκη-Παυλόπουλου. Διαψεύδουν από τη Νέα Δημοκρατία.

-



Σύγχυση επικρατεί για το αν υπήρξε ή όχι το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και οι κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, που επικαλέστηκε ο Γιάννης Τσακίρης, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών έγινε λίγο πριν τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ωστόσο, από τη Νέα Δημοκρατία δεν επιβεβαιώνουν την επικοινωνία τους, διαψεύδοντας τις σχετικές πληροφορίες από τις κυβερνητικές πηγές, όπως μετέδωσε ο Δημήτρης Κοτταρίδης επίσης στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη, ώστε να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ζήτησε να γίνει μία ενημέρωση υπό την Προεδρία του ή όλων των αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό. «Αυτά τα ζητήματα δεν είναι ζητήματα που μπορούν να συζητούνται προσωπικά μεταξύ δύο ανθρώπων ούτε είναι θέματα κοινωνικών σχέσεων», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «θα έπρεπε η ενημέρωση να ήταν κοινή. Είναι θέμα θεσμικό».

Το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκε στην Βουλή και με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς. 

Σημειώνεται ότι χθες ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)