Ευρωπαϊκή Ενωση

25 Ιουνίου 2015 16:13

Τουσκ για Ελλάδα: Θα χρειαστούν ακόμη πολλές ώρες

Η ελληνική κρίση δεν θα τελειώσει με τραγωδία, εκτίμησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αισιόδοξος και ο Καγκελάριος της Αυστρίας.

-



Την εκτίμησή του ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα θα έχει αίσια κατάληψη εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και σίγουρα θα χρειαστούν πολλές ώρες, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Τουσκ, με φόντο την εν εξελίξει κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. 

«Οι τελευταίες ώρες ήταν πραγματικά κρίσιμες, αλλά έχω ένα καλό προαίσθημα ότι σε αντίθεση με τις τραγωδίες του Σοφοκλή, αυτή η ελληνική ιστορία θα έχει αίσια κατάληξη (happy ending)», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για την Ελλάδα  και πως θα δώσει περισσότερες πληροφορίες αργότερα.

Αισιόδοξος για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε και ο Αυστριακός Καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Ελπίζω για μία λύση για την Ελλάδα, αν όχι απόψε, από Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)