Βουλή

12 Ιουνίου 2015 13:20

Λαφαζάνης: Δεν υπήρξε ολιγωρία στον Ασπρόπυργο

Ο υπουργός παρείχε πλήρη κάλυψη σε όσους ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατάσβεσης στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.

-



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Καμία ολιγωρία δεν διαπίστωσε στην πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, το τοξικό νέφος της οποίας πνίγει τις τελευταίες ημέρες την Αττική, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στη Βουλή παρείχε πλήρη κάλυψη σε όσους ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατάσβεσης:  «Η κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο γινόταν κάτω από ακραία αντίξοες συνθήκες αλλά μέσα σε λίγες ημέρες μπόρεσε να κατασβηστεί πλήρως» είπε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης δεν αποτελεί «ατύχημα» τύπου  Σεβέζο, επισημαίνοντας «υπήρξε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την Περιφέρεια τους Δήμους και τα αρμόδια υπουργεία». Τα συγχαρητήρια του στην πυροσβεστική υπηρεσία έδωσε από το βήμα της βουλής, και ο υπουργός, αναπληρωτής περιβάλλοντος, Γιώργος Τσιρώνης: «κατάφερε μόνο με το νερό και χωρίς καμία τεχνική δυνατότητα επιχωμάτωσης να σβήσει μια φωτιά που είναι η χειρότερη στο είδος της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)