Κόμματα

09 Ιουνίου 2015 14:41

Θεοδωράκης: Ας μη ζήσουμε μια τραγωδία από παρεξήγηση

Ελπίζω να έχουμε απομακρυνθεί από το σημείο της τραγωδίας, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τι συζήτησε με τους ηλικιωμένους στο Περιστέρι.

-

Την ανάγκη ενός έντιμου συμβιβασμού επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Περιστέρι, όπου βρέθηκε το πρωί και συζήτησε μεταξύ άλλων με ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ της περιοχής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ευχήθηκε η χώρα να έχει απομακρυνθεί «από το σημείο της τραγωδίας» και τόνισε ότι ελπίζει ότι δεν θα ζήσουμε μια τραγωδία από παρεξήγηση. Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προβληματιστεί από τις αντιδράσεις των εταίρων, να κλείσει τα αυτιά του στις συνιστώσες και να πάψει η διαπραγμάτευση να είναι επικοινωνιακό, εσωτερικό παιχνίδι.

«Ελπίζω η κυβέρνηση μετά και τις τελευταίες αντιδράσεις των συμμάχων μας, να κατάλαβε ότι κάπου εδώ το παιχνίδι τελειώνει. Εννοώ το επικοινωνιακό παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι πολλά απ’ αυτά που έγιναν τους τέσσερις τελευταίους μήνες δεν αποσκοπούσαν σε μια καλύτερη συμφωνία -πράγμα που όλοι θέλαμε και για το οποίο όλοι βοηθούσαμε, φωνάζοντας στην Ευρώπη και στη Βουλή- αλλά αποσκοπούσε κυρίως στο να ησυχάσουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Ελπίζω να έχουμε απομακρυνθεί από το σημείο της τραγωδίας. Πολλές φορές στην ιστορία, οι τραγωδίες δεν γίνονται ηθελημένα. Γίνονται από παρεξήγηση. Γίνονται γιατί κάποιος δεν υπολογίζει σωστά τις αντιδράσεις τού άλλου. Γιατί δεν υπολογίζει σωστά τον χρόνο. Ελπίζω ότι δεν θα ζήσουμε μια τραγωδία από παρεξήγηση. Ελπίζουμε να έχει καταλάβει η κυβέρνηση, ότι αυτό το χρονικό σημείο είναι το τελευταίο. Δεν της επιτρέπονται άλλες καθυστερήσεις. Υπάρχει άλλωστε σε όλα τα παιχνίδια και στην πολιτική μια αρχή: από ένα σημείο και μετά, ο χρόνος δε δουλεύει υπέρ σου. Και φοβάμαι ότι είμαστε σ’ αυτό το σημείο. Απ’ αυτό το σημείο και μετά, ο χρόνος της Ελλάδας δεν είναι υπέρ της. Επομένως, γερά μεν στη διαπραγμάτευση, αλλά να έχουμε σύντομα αποτέλεσμα, για να ανασάνει λίγο η κοινωνία και η Οικονομία».

Πρωινός καφές με τους ηλικιωμένους

Ο επικεφαλής του Ποταμιού το πρωί της Τρίτης συζήτησε με τους ηλικιωμένους της περιοχής του Περιστερίου και άκουσε τις απόψεις τους για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. «Να κοιτάς την πατρίδα και όχι το κόμμα σου» ήταν η συμβουλή πολλών ηλικιωμένων στο ΚΑΠΗ Περιστερίου προς τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Πριν προλάβει να μιλήσει, μια κυρία εκπροσωπώντας όπως είπε τους περισσότερους ηλικιωμένους του Κ.Α.Π.Η., είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι η μεγάλη του έννοια πρέπει να είναι τα παιδιά μας και όχι οι συνταξιούχοι και στη συνέχεια του εξήγησε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής είναι πως τα παιδιά είναι άνεργα και αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.

Πολλοί από τους συνταξιούχους αναφέρθηκαν στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, με χαρακτηριστικότερη την αναφορά μιας γιαγιάς η οποίας είπε ότι πολλοί στη Βουλή συμπεριφέρονται σαν γυναικούλες: «εγώ έπλυνα τα πιάτα, εσύ δεν τα έπλυνες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ενωθείτε σαν μια οικογένεια και να δώσετε λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που έχει σήμερα η χώρα και μετά να λύσετε τις διαφορές σας».

Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης αναφέρθηκαν πολλοί άλλοι συνταξιούχοι κι έδωσαν την ευκαιρία τον Σταύρο Θεοδωράκη, να τους πει τις απόψεις του, τόσο για την εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης, όσο και για την ανάγκη μεγάλων αλλαγών μέσα από μια πλατιά κοινωνική εθνική συμφωνία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)