Γενικά

03 Ιουνίου 2015 10:29

Από τις αρχές Μαΐου φέρεται να είχε διοριστεί η Παναρίτη στο ΔΝΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η επιστολή του διορισμού της ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ είχε σταλεί από τον προηγούμενο μήνα.

-

Από τις αρχές Μαϊου είχε διοριστεί η Έλενα Παναρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργο Παπαχρήστο, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχαν σταλεί τα διαπιστευτήρια και η επιστολή διορισμού από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Μάλιστα, οι εξελίξεις στην υπόθεση Παναρίτη έκαναν έξαλλο τον νούμερο δύο στην ηγεσία του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας. Ο κ. Παπαχρήστος αναφέρει πως ο Λίπτον επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών και του ζήτησε «να μη βιαστεί να στείλει νέο εκπρόσωπο στο ΔΝΤ» και τον προειδοποίησε ότι «θέλει να συζητήσει το θέμα με την Κριστίν Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλη αυτή η ιστορία μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα την απώλεια της θέσης της στο Γενικό Συμβούλιο, καθώς αυτή διεκδικείται ήδη από την Αλβανία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)