Βουλή

20 Απριλίου 2015 17:00

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε πόλο έλξης παράνομων μεταναστών

Επερώτηση 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τους υπουργούς Νίκο Βούτση και Γιώργο Σταθάκη.

-


Προ των ευθυνών της για την έξαρση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, που οφείλεται τόσο στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας των θαλάσσιων συνόρων και της πάταξης της λαθρομενατάστευσης όσο και στη ρητορική κυβερνητικών στελεχών που μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης για τους παράνομους μετανάστες, θέτει την κυβέρνηση η ΝΔ. 

Με επερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών Νίκο Βούτση και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη που κατέθεσαν στη Βουλή 20 βουλευτές της ΝΔ στηλιτεύουν τις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με ανάλογου χαρακτήρα δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. 

Σημειώνουν δε, ότι το πρόβλημα στα νησιά είναι ιδιαίτερα έντονο με την πολιτεία να μεταθέτει την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος στην αυτοδιοίκηση, σε ότι αφορά στη φιλοξενία των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)