Διπλωματία

17 Μαρτίου 2015 23:33

Νούλαντ: Οι ΗΠΑ επιθυμούν ευημερία και ανάπτυξη στην Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα οι συναντήσεις της βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Άμυνας.

-



Σαφές μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν την Ελλάδα να εξέρχεται από την κρίση, ισχυρότερη και πιο σταθερή έστειλε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τις συζητήσεις που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πολύ θετικό κλίμα.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατά τις επαφές της κ. Νούλαντ συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα. Η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν ευημερία και ανάπτυξη στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα να «κάνει μια καλή συμφωνία με τους θεσμούς».

Επίσης κατά την επίσκεψή της συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και άμυνας, όπως η ουκρανική κρίση, ο διεθνής συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών, καθώς και ενεργειακά ζητήματα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)