Κυβέρνηση

13 Φεβρουαρίου 2015 17:32

Τόσκας: Ναι θα κλείσουν στρατόπεδα

Τι θα γίνει με την ΜΟΜΑ. Τι είπε ο υφυπουργός Άμυνας για τα μισθολόγια των στρατιωτικών .

-


«Δεν μπορεί να έχουμε μεγάλο κόστος, λειτουργικό κόστος σε όλη την Ελλάδα και να έχουμε μονάδες εκεί που δεν χρειάζονται. Ναι, θα κλείσουν στρατόπεδα», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας.   

«Πρέπει να συμμαζευτεί η όλη οργάνωση του συστήματος των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί έχουμε φτάσει στο απροχώρητο», τόνισε ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην εκπομπή “Αταίριαστοι» του Τ/Σ ΣΚΑΙ. Διευκρίνισε, πάντως, ότι της κατάργησης ενδέχεται να εξαιρεθούν στρατόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. 

Αναφερόμενος στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ δήλωσε πως «λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της χώρας μας, υπάρχουν μικρά νησιά, υπάρχουν ορεινές περιοχές, στις οποίες το οδικό δίκτυο ή τα γεφύρια είναι σε αθλία κατάσταση, γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν κάποιες περιοχές. Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ: για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις. Όμως, μπορείς να πας να φτιάξεις ένα δρόμο στα Κουφονήσια, σε ένα μικρό χωριό ή στις Οινούσες ή στην Πίνδο». 

Ως προς την αποκατάσταση των μισθών των ανδρών και των γυναικών των ΕΔ, ο υφυπουργός Άμυνας σημείωσε πως «κανένας δεν έχει την ψευδαίσθηση και δεν μπορεί, ότι θα πάμε στα δεδομένα του 2009. Γίνεται μια προσπάθεια στους ανθρώπους αυτούς, τους πρώην συναδέλφους μου, οι οποίοι πετάνε το αεροπλάνο με 900 ευρώ και οι οποίοι θαλασσοδέρνονται με 900 ευρώ ή ζουν μες στη λάσπη και στα άρματα και στη μουτζούρα με 900 ευρώ, να βελτιωθεί λίγο η κατάστασή τους. Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε πλήρως την κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)