Εκλογές

21 Ιανουαρίου 2015 20:24

Κουβέλης: «Όχι στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ναι σε ψήφο στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ- ΔΗΜΑΡ, για να προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα».

-


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει μόνος του τις τύχες της χώρας και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η παρουσία του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα. Θέλουμε να επηρεάσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική της νέας διακυβέρνησης», διακήρυξε ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Φώτης Κουβέλης, στην προεκλογική συγκέντρωση στο ΣΙΝΕ-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ. 

Η προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηριχθεί ούτε στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ διότι, όπως είπε ο κ. Κουβέλης, «αφήνουν ανοικτή την πόρτα σε συντηρητικές πολιτικές και δεν τάσσονται υπέρ της προοδευτικής αλλαγής». 

Υπάρχει άλλος δρόμος διακυβέρνησης, χωρίς εύκολες, αλλά με διαφορετικές λύσεις διεμήνυσε ο Φώτης Κουβέλης κι έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο στόχος. Πρώτον, τη δημιουργία συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των πολιτικών λιτότητας και την εμπέδωση μιας νέας σχέσης με τους εταίρους. Και δεύτερον, την υλοποίηση ενός εσωτερικού συνεκτικού προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών στο κράτος και την οικονομία.   

Παράλληλα, μίλησε και για αλήθειες που πρέπει να λέγονται τώρα κι όχι μετά τις εκλογές ασκώντας, ταυτοχρόνως, έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για ανεδαφικές απόψεις. «Δεν μπορεί μόνος του» ανέφερε και επεσήμανε την πληθώρα υποσχέσεων, την άκριτη υιοθέτηση αιτημάτων, τις ταλαντεύσεις στην πολιτική του, που δεν υπηρετούν αποφασιστικά μια μακρόπνοη προοδευτική διακυβέρνηση. 

Ο Φώτης Κουβέλης, έκανε, τέλος, κριτική αποτίμηση της παρουσίας της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση. Υπογράμμισε πως «δεν προσκολληθήκαμε σε καρέκλες. Δεν πουλήσαμε τις αξίες μας. Αρνηθήκαμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση όταν νοιώσαμε ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια παρέμβασης. Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση και υποστήκαμε για αυτό μια ανοίκεια επίθεση, από διάφορες πλευρές, για να στρεβλώσουν την εικόνα μας».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)