Εκλογές

20 Ιανουαρίου 2015 09:59

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ποσοστό των αναποφάσιστων, πέντε ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

-

Πέντε ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά και τα κομματικά επιτελεία αναλύουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.   

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο θα κλειδώσει τη διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων, της GPO, της ALCO και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το προβάδισμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από 4% έως 6,5% έναντι της ΝΔ, ενώ την Τρίτη θέση καταλαμβάνει Το Ποτάμι, το οποίο πάντως στην μέτρηση της GPO μοιράζεται τη θέση με την Χρυσή Αυγή (5,2%) και ακολουθεί με 5,1% το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για την τέταρτη θέση, ενώ οριακή φαίνεται να είναι η είσοδος των ΑΝΕΛ στην Βουλή.

Αντίθετα, εκτός Κοινοβουλίου φαίνεται να μένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου  ωστόσο ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων, την ώρα που ρο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 11,5%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της GPO, ένα ποσοστό 19% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ή δεν αισθάνεται σίγουρο για την επιλογή κόμματος που έχει κάνει. Από αυτό το 19% που δηλώνει λίγο ή καθόλου σίγουρο ή δεν απάντησε στην ερώτηση, το 50% δηλώνει ότι θα αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει την ημέρα των εκλογών.


Στη δημοσκόπηση της Alco o ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 31,7% και η ΝΔ το 27,3%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,1%, η Χρυσή Αυγή 4,8%, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη 4,1%, το ΚΚΕ 4,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,2%. Όπως προκύπτει, η Βουλή που διαμορφώνεται θα είναι επτακομματική.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία  διενεργήθηκε το διήμερο 17-18 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.041 ατόμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5% έναντι 27% της ΝΔ.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5% , το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 3%, το ΚΙΔΗΣΟ με 1,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,5%.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)