Εκλογές

13 Ιανουαρίου 2015 10:36

ΕΚΤ: «Δεν θα κουρέψουμε τα Ελληνικά ομόλογα»

Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ξεκαθάρισε πως οι Ελληνικές εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

-

Ο Μπενουά  Κερέ σε συνέντευξη του στη Γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφέρθηκε στα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με τα ενδεχόμενα που συζητούνται μετά τις Ελληνικές εκλογές και την ενδεχόμενη αλλαγή στάσης από την πλευρά της ΕΚΤ, τονίζοντας πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να μεταβάλει την πολιτική της ΕΚΤ.

Ο Κερέ εμφανίστηκε απόλυτος δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων, ούτε να δοθεί χρονική παράταση στη διάρκεια τους. Άλλωστε, όπως δήλωσε με έμφαση και ο ίδιος είναι απολύτως αντιθέτως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με τον τρόπο αυτό και μέσω των δηλώσεων του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στέλνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει μετά τις 25 Ιανουαρίου, δε θα πρέπει να περιμένει αλλαγή της νομισματικής πολιτικής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)