Βουλή

02 Δεκεμβρίου 2014 17:57

Ο Βογιατζής της ΝΔ δεν ψηφίζει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Σε γραπτή του δήλωση ο Παύλος Βογιατζής αναφέρει πως αν όντως προκύψει τέτοιο ζήτημα, ο ίδιος δεν θα δώσει θετική ψήφο.

-

Άρχισαν τα όργανα στη συγκυβέρνηση, με τον βουλευτή της ΝΔ Παύλο Βογιατζή να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη ρύθμιση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Σε γραπτή του δήλωση ο γαλάζιος βουλευτής αναφέρει πως αν όντως προκύψει τέτοιο ζήτημα, ο ίδιος δεν θα δώσει θετική ψήφο, γιατί κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο –όπως λέει- ότι θα σήμαινε αυτομάτως και την άμεση οικονομική κατάρρευση των νησιών μας.

«Οι οικονομίες μας στηρίζονται στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, ενώ έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε πέρα από τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου εν γένει, επιπλέον προβλήματα και ελλείψεις στις μεταφορές, τα έργα υποδομών, τις παροχές στην υγεία και την παιδεία», τονίζει και προσθέτει: «Με την αύξηση του ΦΠΑ συνεπώς καταργείται τόσο το αντισταθμιστικό μέτρο ως προς το αυξημένο κόστος μεταφοράς των αγαθών, όσο και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στα νησιά εκείνα, όπως αυτά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που συνορεύουν με την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον Παύλο Βογιατζή το πιο σημαντικό είναι ότι παύει να ισχύει ο στόχος της ουσιαστικής κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των νησιών μας με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και οι κεντρικοί άξονες προάσπισης της στρατηγικής για μία ενιαία νησιωτική πολιτική σε ολόκληρη την Ε.Ε. «Ας μην ξεχνάμε ότι η ενιαία αυτή νησιωτική πολιτική υπήρξε από τους βασικούς στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής στρατηγικής των τελευταίων χρόνων», καταλήγει.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)