Κυβέρνηση

10 Νοεμβρίου 2014 21:38

Τον Γιώργο Γεωργαντά όρισε νέο υφυπουργό Παιδείας ο πρωθυπουργός

Ο Γιώργος Γεωργαντάς αναλαμβάνει νέος υφυπουργός Παιδείας, μετά την "καρατόμηση" του Γιώργου Στύλιου από τον Αντώνη Σαμαρά.

-



Τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, που ήταν "ορφανή" εδώ και λίγες ημέρες, αναλαμβάνει ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση του Γιώργου Στύλιου, την οποία είχε ζητήσει ο κ. Σαμαράς, έπειτα από την πρωτοφανή λεκτική επίθεσή του προς την Λιάνα Κανέλλη, στο πλαίσιο αντιπαράθεσης τους σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο νέος υφυπουργός είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει επί σειρά ετών υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς.

Γεννημένος το 1967, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2012, ενώ μέχρι τον διορισμό του στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς και Γραμματέας στο προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)