Βουλή

16 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Στα 142,5 εκ. ευρώ οι φόροι και τα πρόστιμα από εμβάσματα και λίστες

Σε 142,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι βεβαιωμένοι φόροι και τα πρόστιμα από τον έλεγχο σε εμβάσματα και λίστες μέχρι χθες, 15 Σεπτεμβρίου, ανέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Μαυραγάνης.

-



Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών οι υποθέσεις που επελέγησαν κατά προτεραιότητα να ελεγχθούν ανέρχονται σε 1.343, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου ελέχθησαν 401 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν 142,5 εκατ. φόροι.

Στην κριτική που δέχθηκε από την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, ότι παρατηρείται έλλειψη πολιτικής βούλησης για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, ο Γιώργος Μαυραγάνης είπε ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των υποθέσεων που έχουν ελεγχθεί, αποδεικνύει το αντίθετο.

Απέφυγε πάντως, να σχολιάσει για τις εξελίξεις με τη λίστα Λαγκάρντ και τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ για τις απειλές που δέχθηκε από Έλληνες φοροφυγάδες, λέγοντας ότι η υπόθεση είναι υπό δικαστική διερεύνηση. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)