Βουλή

02 Σεπτεμβρίου 2014 11:35

Αλλαγές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Τροποποιήσεις σε διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου πρότεινε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

-

Έπιασε «τόπο» το αντάρτικο και οι απειλές των 38 γαλάζιων βουλευτών ότι θα καταψηφίσουν το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, αν δεν απαλειφθεί σειρά διατάξεων και κυρίως αν δεν προστεθεί η Γενοκτονία των Ποντίων και ο υπουργός Δικαιοσύνης για να αποφύγει τα χειρότερα άλλαξε τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που συζητείται από το πρωί στο Γʼ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με την τροποποίηση που επέφερε, πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή, όπως για παράδειγμα Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε μια κίνηση καλής θέλησης και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας πως πλέον θα τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο και όλοι όσοι υποκινούν, διεγείρουν  ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. 

Ναι μεν, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις αλλαγές που αφορούν στις αξιόποινες πράξεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, διαφώνησε ωστόσο, με εκείνες που σχετίζονται με τις γενοκτονίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)