Γενικά

23 Ιουλίου 2014 14:21

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τις αξιολογήσεις στο Δημόσιο

Στο γραφείο του στη Βουλή δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

-

Συνάντηση με τους εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, από την οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των αξιολογήσεων στο Δημόσιο.

«Η αξιολόγηση είναι το όχημα όχι για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά είναι το όχημα προκειμένου να εκδιώξουν από το δημόσιο τομέα όσους δημόσιους λειτουργούς δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις, όσους δημόσιους λειτουργούς δεν πειθαρχούν στη στενή παλαιοκομματική αντίληψη της υπηρέτησης της μνημονιακής πολιτικής» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συσχετίζοντας τις απώλειες θέσεων εργασίας στο Δημόσιο με την ανεργία που υπάρχει στη χώρα ανέφερε ότι «το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η τεράστια ανεργία και δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών και μέσα από ένα μη αξιοκρατικό κράτος».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τέλος, αναφέρθηκε στις αλλαγές του απεργιακού νόμου υπογραμμίζοντας:

«Το  ιερό δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καμία εκτελεστική ή δικαστική εξουσία δεν δικαιούται να καταστρατηγήσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες και ας το γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να το αφαιρέσουν με μια απόφαση δικαστηρίου και είναι μια πολιτική επιλογή».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)