Κυβέρνηση

04 Ιουλίου 2014 09:00

Δερμεντζόπουλος: «Ήρθαμε να βελτιώσουμε τους νόμους, όχι να τους αλλάξουμε»

Στο Πρωινό του Αντ1 μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, για τα φλέγοντα θέματα των μεταγραφών και της βαθμολόγησης των μαθητών της Α Λυκείου.

-

Για την τροπολογία σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών, η οποία κατατίθεται άμεσα, μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος  Δερμεντζόπουλος.

Στα νέα κριτήρια, που θα ισχύσουν για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές αυτό που τόνισε ήταν ότι για να μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τη μεταγραφή του, τα εισοδηματικά όρια θα είναι στα «9.000 ευρώ κατά κεφαλήν». Διευκρίνισε, ωστόσο ότι αυτό δε σημαίνει απαραίτητα και μεταγραφή του φοιτητή, γιατί «σε περίπτωση που γίνουν όλες οι μεταγραφές θα καταρρεύσουν τα περιφερειακά τμήματα και θα υπάρξει υπερπληθυσμός σε αυτά των μεγάλων αστικών κέντρων».

Ο υφυπουργός μιλώντας για τους στόχους της νέας ηγεσίας του υπουργείου, τόνισε ότι «οφείλονται αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα», ενώ έκανε σαφές ότι «πρέπει να υπάρξει βελτίωση των νόμων και όχι αλλαγή τους».

Αναφερόμενος ειδικά στους μαθητές της Α Λυκείου και στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν με τη βαθμολόγησή τους, είπε ότι «θα ανακοινωθούν νέες βαθμολογίες», ενώ δεν δέχτηκε κριτική για την τράπεζα θεμάτων ως θεσμό, τον οποίο και υπερασπίστηκε σημειώνοντας ότι θα «γίνεται έλεγχος σε αυτούς που διδάσκουν τα μαθήματα».

Για τον νέο τρόπο βαθμολόγησης των μαθητών των Λυκείων  εξήγησε ότι ο μέσος όρος τους στα δύο μαθήματα που έχουν κλάδους, στα Νέα και Αρχαία Ελληνικά καθώς και Μαθηματικά, για να περάσουν την τάξη, θα πρέπει να είναι 10.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)