Βουλή

24 Ιουνίου 2014 19:28

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όσους οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία

Αφορά ασφαλισμένους με μέσο φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ, που οφείλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία από το 2011.

-



Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου 2015 εξασφαλίζουν όσοι ασφαλισμένοι οφείλουν εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ και το Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου διευκρίνισε πως αφορά ασφαλισμένους με μέσο φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ που στα χρόνια της κρίσης, από το 2011 έως και σήμερα οφείλουν στα ταμεία τους. «Με αίτησή τους να απευθύνονται στον ΟΑΕΕ και το Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων για να θεωρηθούν βιβλιάρια τους μέχρι 28/2/2015», ανέφερε. 

Ήδη πάντως, όπως είπε, το ποσό των 20 εκατ. ευρώ από πλεόνασμα είναι στη διάθεση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που διακόπηκε η παροχή επειδή κρίθηκαν μη δικαιούχοι προνοιακής σύνταξης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)