Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2014

26 Μαΐου 2014 14:58

Σύρος ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, οι νεαροί δήμαρχοι

Ο γιατρός Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, ένας μετανάστης από τη Συρία, εξελέγη νέος δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ενώ δύο δημάρχους 32 και 28 ετών ανέδειξαν η Μύκονος και η Πετρούπολη.

-



Στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, νέος τοπικός άρχοντας εξελέγη ο Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος είναι ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος στην Ελλάδα.

Στον συγκεκριμένο δήμο περιλαμβάνεται και η περιοχή της Νέας Μανωλάδας, όπου έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών. Ο Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, που είχε διατελέσει επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος,  εξελέγη με ποσοστό 52,23% έναντι 47,77% που κατέλαβε ο Ανδρέας Κορομηλάς.

Ο νέος Δήμαρχος διαμένει στα Λεχαινά την τελευταία 25ετία, ενώ είναι παντρεμένος με μία Ελληνίδα γιατρό, με την οποία έχουν μια κόρη και δύο εγγόνια.

Φόρος τιμής στον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του για να προστατέψει πολίτη

Στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, επίσης, οι δημότες τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τον αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη, που σκοτώθηκε πρόσφατα εκτός υπηρεσίας τη στιγμή που προσπαθούσε να προστατέψει έναν πολίτη από έναν διαρρήκτη.

Όπως αναφέρει το ilialive, ο Βασίλης Μαρτζάκλης, ο οποίος είχε δολοφονηθεί με μαχαίρι από έναν 30χρονο Ρομά, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Ανδραβίδας στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με τον συνδυασμό του Ανδρέα Κορομηλά, ο οποίος σε ένδειξη τιμής τον διατήρησε στο ψηφοδέλτιό του. Συνολικά 373 δημότες της περιοχής τον ψήφισαν, θέλοντας να τον τιμήσουν κι ίδιοι για τη γενναία πράξη του.

Νέοι σε ηλικία δήμαρχοι σε Πετρούπολη και Μύκονο

Ο νεότερος δήμαρχος που κέρδισε σε αυτές τις εκλογές εξελέγη στην Πετρούπολη και πρόκειται για τον 28χρονο Βαγγέλη Σίμο, που πρόσφατα ολοκλήρωσε, μάλιστα, την στρατιωτική του θητεία. Ο κ. Σίμος έλαβε ποσοστό 53,09% έναντι 46,91% που συγκέντρωσε ο Δημήτρης Ταλιούρας.

Νέο σε ηλικία δήμαρχο εξέλεξε επίσης η Μύκονος. Ο λόγος για τον 32χρονο δικηγόρο Κωνσταντίνο Κούκα, που κατάγεται από τη Μύκονο και ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 52,51% έναντι 47,49% του Ανδρέα Φιορεντίνου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)