Ευρωεκλογές 2014

20 Μαΐου 2014 13:13

Η "πρώτη φορά" ταράζει τα νερά στο Ποτάμι

Αντιδράσεις στο εσωτερικό -και όχι μόνο -του Ποταμιού προκάλεσε το προεκλογικό σποτ του κόμματος που κυκλοφόρησε χθες.

-

Στο προεκλογικό σπότ του Ποταμιού αντέδρασαν δύο υποψήφιοι  ευρωβουλευτές του κόμματος, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,Δημήτρης Παπαδημούλης, αποδίδοντάς του χαρακτηρισμούς, όπως «σεξιστικό» και «απαράδεκτο».

Περικλής Βαλλιάνος: «Αίσχος! Να παραιτηθεί ο εμπνευστής των βίντεο»

Την παραίτηση του εμπνευστή των βίντεο ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Περικλής Βαλλιάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού. Ο κ.Βαλλιάνος απαίτησε την παραίτηση από το κόμμα εκείνου που είχε την έμπνευση για αυτό το «αίσχος», όπως το χαρακτήρισε, ενώ ζήτησε συγγνώμη από όλες τις γυναίκες και από κάθε άνθρωπο, του οποίου η αξιοπρέπεια θίγεται από τα βίντεο αυτά.

«Συγγνώμη ιδίως από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που έθεσαν το κύρος τους και την υπόστασή τους στη διάθεση του εγχειρήματος αυτού που τόσα υποσχόταν» αναφέρει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, τονίζοντας ότι «μόνο κάποιος που ήθελε να τορπιλίσει χωρίς επιστροφή το εγχείρημα του Ποταμιού θα μπορούσε να είχε διανοηθεί τέτοια "τερατουργήματα"».

Βάσω Κιντή: «Κακόγουστα και σεξιστικά τα δύο βίντεο»

Η Βάσω Κιντή, υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι σχολίασε τα δύο βίντεο σε ανάρτησή της στο Facebook, δίνοντάς τους  «σεξιστική» και «κακόγουστη» διάσταση.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά», αναφέρει η κ. Κιντή.

«Μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα βίντεο», συμπληρώνει η ίδια.

Παπαδημούλης: «Είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες»

Μέσω twitter ήρθε η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη

«Είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Σ. Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως», τόνισε κ.Παπαδημούλης.

Ανάλογα προεκλογικά σποτ είχαν δημιουργήσει όμως τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρώτος είχε χρησιμοποιήσει την ηθοποιό και σεναριογράφο, Λένα Ντάναμ, με τρόπο που είχε χαρακτηριστεί σεξιστικός, ωστόσο σε εκείνη την περίπτωση υπήρχε αναφορά στις θέσεις και το πρόγραμμα του υποψήφιου προέδρου. Το ίδιο όμως δεν συνέβη και στην περίπτωση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος είχε επίσης κάνει ένα βίντεο με το ίδιο στήσιμο, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στο πρόγραμμα ή τις θέσεις του κόμματός του.

 



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)