Βουλή

10 Απριλίου 2014 17:23

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για την έξοδο στις αγορές

Σφάζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή για την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, προκαλώντας μια από τις συνηθισμένες αναμετρήσεις με τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που εκφράζουν.

-

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι υπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μίλησαν για κίνηση που σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων.

Η επίκληση μάλιστα, εκ μέρους του Δ. Παπαδημούλη αρνητικών για τη χώρα δημοσιευμάτων, καυτηριάστηκε από τη ΝΔ και την Σ. Βούλτεψη, η οποία απαντώντας σε όσα περί προεκλογικής καμπάνιας υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε: «Ξαφνικά οι διεθνείς αγορές, οι αδηφάγες, συνωμότησαν για να βγει δήμαρχος στην Αθήνα και περιφερειάρχης;». «Όλα γίνονται για περάσουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος τον κάβο των εκλογών, να αποφύγει ο Αντώνης Σαμαράς την ήττα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος  την εξαέρωση», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να σημειώνει πως αν και αποδεκατισμένοι και βαθύτατα πληγωμένοι, είναι όρθιοι για να πουν ότι ο πόλεμος κερδίσθηκε και ότι οι δυνάμεις της δημαγωγίας και του λόμπι της δραχμής ηττήθηκαν συντριπτικά.

«Η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός», ισχυρίστηκε ο Νότης Μαριάς  από τους ΑΝΕΛ, ζητώντας πληροφορίες για τους όρους εγγύησης των ομολόγων, ενώ προεκλογικές σκοπιμότητες διέβλεψε και ο Νίκος Τσούκαλης  από την ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι «δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά μια μάχη».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)