Ευρωπαϊκή Ενωση

23 Ιανουαρίου 2014 18:26

Αισιόδοξα μηνύματα στο Άτυπο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Άνεμος αισιόδοξίας πνέει στο Ζάππειο Μέγαρο όπου διεξάγεται το Άτυπο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

-

«Η Ελληνική Προεδρία θα καταφέρει να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 570 εκ. των Ευρωπαίων πολιτών». Αυτό δήλωσε μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ.

Επισήμανε, πάντως, ότι προϋπόθεση είναι να «τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της επεξεργασίας των νομοθετημάτων, και κυρίως της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα».

Ανάλογες δηλώσεις έκαναν οι υπουργοί Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Κρίστιαν Ερικ Λανγκ, της Φινλανδίας, Άννα Μάγια Χένρικσον, της Εσθονίας, Χάνο Πέβκουρ, της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Μπράντστετερ, του Λουξεμβούργου, Φελίξ Μπραζ, καθώς και ο Ισπανός ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων Ζουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκουιλάρ. Ο Ισπανός πρόεδρος δήλωσε ότι «θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι η λύση για την Ευρώπη δεν είναι ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός».

Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι «η Ελληνική Προεδρία έχει θέσει επί τάπητος τα σωστά ζητήματα». Η Φινλανδή υπουργός και ο Εσθονός ομόλογός της εκφράστηκαν επαινετικά για την οργάνωση του Άτυπου Συμβουλίου, ενώ ο Αυστριακός υπουργός δήλωσε ότι «σημειώνεται πρόοδος στα θέματα Δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)