Κυβέρνηση

07 Ιανουαρίου 2014 20:43

Το 25ευρω και τη διαπραγμάτευση συζήτησαν Σαμαράς-Βενιζέλος

Την απόσυρση του μέτρου για την καταβολή των 25 ευρω στα νοσοκομεία για τα νοσήλεια αποφάσισαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη, ενώ συζήτησαν και για τα ανοιχτά θέματα με την τρόικα.

-



Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκτός από το ζήτημα της καταβολής του «25ευρου» στα νοσοκομεία, η οποία τελικά θα αποσυρθεί, συζητήθηκαν τα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, με την κυβέρνηση να επιθυμεί να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χαιρέτισε την απόσυρση του "25ευρου" και είπε ότι έγινε με το σωστό τρόπο, σημειώνοντας ότι το τέλος στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά του ευρώ είναι κάτι πολύ σημαντικό και συνδέεται και αυτό με την υγεία. Είπε ότι δεν είναι μέτρο δημοσιονομικό αλλά μέτρο προληπτικής ιατρικής.

Την απόφαση των δύο πολιτικών αρχηγών μετέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους είχε συνάντηση την ίδια ώρα, ενώ είχαν προηγηθεί και τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των τριών ανδρών.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επί τάπητος τέθηκαν η προετοιμασία και οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ ενόψει της επίσημης έναρξης, την Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά την διεθνή εντύπωση για την ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ότι σήμερα πάλι αποκλιμακώνονται τα περίφημα spreads, που σημαίνει ότι ο διεθνής ιδιωτικός τομέας επενδύει στην Ελλάδα. "Δηλαδή αυτό που έχουμε πει, ότι το χρέος είναι βιώσιμο θα επιβεβαιωθεί", σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα βιωσιμότητα σημαίνει τράπεζες, χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και θέσεις εργασίας. "Σημαίνει ότι κινείται ο κύκλος της πραγματικής οικονομίας", πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι πάντα η απασχόληση και η αποκατάσταση των αδικιών.

Όσον αφορά στη λειτουργία της κυβέρνησης, σημείωσε ότι έγινε μία μεγάλη συζήτηση και πάρθηκαν πολλές πρωτοβουλίες, που, όπως είπε, θα φανούν. "Όλα αυτά στο πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας και του πολύ καλού συντονισμού ώστε κάθε μέρα να παράγεται αποτέλεσμα", ανέφερε σχετικά.

Σε σχέση, τέλος, με το θέμα της "εξαφάνισης" του Χριστόδουλου Ξηρού, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί σχετικά ο αρμόδιος υπουργός, αλλά επισήμανε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία ανασφαλής χώρα. Η αστυνομία γνωρίζει τι κάνει και αυτή τη στιγμή κινείται στοχευμένα, σημείωσε. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)