Δωδεκανήσα

19 Μαΐου 2024 09:57

Ρόδος: Δεκάδες πρόσφυγες εντοπίστηκαν μαζί με τον διακινητή τους

Πώς έγινε ο εντοπισμός των δεκάδων προσφύγων και του διακινητή τους από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου.

Ρόδος: Δεκάδες πρόσφυγες εντοπίστηκαν μαζί με τον διακινητή τους
-

Με ένα ταχύπλοο σκάφος έφτασαν στη Ρόδο 36 άτομα, προερχόμενα από τις απέναντι τουρκικές ακτές. Για την παρουσία τους και τον κίνδυνο να πνιγούν στη θαλάσσια περιοχή 10 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου και της Σύμης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού που εντόπισαν ένα πνευστό ταχύπλοο σκάφος με 36 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (21 άνδρες, 9 γυναίκες και 6 ανήλικοι). Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από ένα περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 23χρονος εξ’ αυτών ως ο διακινητής τους. Το ταχύπλοο σκάφος που τους μετέφερε κατασχέθηκε.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει ότι «Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου και της Σύμης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ύπαρξη σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βορειοδυτικά της Ρόδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου εντόπισαν ένα πνευστό ταχύπλοο σκάφος με τριάντα έξι (36) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (21 άνδρες, 9 γυναίκες και 6 ανήλικοι). Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από ένα περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 23χρονος εξ’ αυτών ως ο διακινητής τους. Το μέσο διακίνησης κατασχέθηκε.»


Ειδήσεις σήμερα:

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη ηγετικό μέλος της οργάνωσης

Αφγανιστάν: Νεκροί τουρίστες και τραυματίες σε επίθεση

Λάρισα: Βρέθηκε νεκρός στη μέση του δρόμου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)