GP Βελγίου: Σταθερά ταχύτερος ο Verstappen στο FP1 – Ο Albon στην 3η θέση

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Βελγίου, με τους Oscar Piastri και Alexander Albon να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Max Verstappen

Το FP1 στη θρυλική πίστα του Spa-Francorchamps διεξήχθη με συννεφιά. Το νέο οδόστρωμα προσφερόταν για υψηλή πρόσφυση και γρήγορους γύρους, ενώ οι οδηγοί φάνηκαν αρχικά να «πειραματίζονται» με τις νέες συνθήκες.

Στο πρώτο μισάωρο επικράτησαν τα σετ σκληρής και μαλακής γόμας, με τον Max Verstappen να παίρνει αμέσως τον ταχύτερο χρόνο, με 1:44.706. Ο Ολλανδός πρωταθλητής μπόρεσε μετά από λίγα λεπτά να βελτιώσει τον γύρο του κατά 1,5 δέκατο, ενώ οι δύο McLaren παρατάχθηκαν πίσω του.

Οι δύο Mercedes έδειχναν επίσης ότι έχουν ρυθμό, που επισκιάστηκε όμως από τις αναπηδήσεις. Αντίστοιχο πρόβλημα ανέφεραν και οι οδηγοί της Ferrari, με την SF-24 να φαίνεται… ατίθαση.

Οι Russell και Hamilton σύντομα αντικατέστησαν τα πορτοκαλί μονοθέσια στην κατάταξη, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 30λεπτου ο Russell ήταν εκείνος που έκανε το πρώτο βήμα με τη μαλακή γόμα στην πίστα.

Τον ακολούθησε ο Max Verstappen, ο οποίος έσπασε αμέσως το «φράγμα» του 1:44 και σημείωσε ταχύτερο πέρασμα με 1:43.372. Ο χρόνος αυτός έμεινε «ανέγγιχτος» μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Oscar Piastri και Alex Albon ήρθαν να συμπληρώσουν την κορυφαία τριάδα της περιόδου, με τον Ταϊλανδό οδηγό της Williams να είναι ταχύτερος όλων στο πρώτο και στο τρίτο κομμάτι της πίστας. Ο Verstappen ήταν πιο γρήγορος στο μεσαίο κομμάτι, σε εκείνο με τα περισσότερα συμπλέγματα στροφών.

Το τελευταίο 20λεπτο, οι οδηγοί απλώς ολοκλήρωναν μερικούς γύρους σε ρυθμό αγώνα, χωρίς να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους, ενώ όλες οι διαθέσιμες γόμες έκαναν ξανά την εμφάνισή τους.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Piastri, Albon, Russell, Hamilton, Leclerc, Perez, Norris, Sainz, Stroll, Gasly, Alonso, Ricciardo, Bottas, Sargeant, Tsunoda, Hulkenberg, Magnussen, Zhou και Ocon.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΒΕΛΓΙΟΥ - FP1