Piastri: «Δεν μου χαρίστηκε η νίκη στην Ουγγαρία»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Oscar Piastri υπερασπίστηκε εαυτόν ως προς το αν η νίκη στο Hungaroring του χαρίστηκε ή την κέρδισε επάξια.

Oscar Piastri

Πεπεισμένος ότι άξιζε στο 100% την πρώτη νίκη της καριέρας του σε Grand Prix της Formula 1, είναι ο Αυστραλός οδηγός της McLaren.

Η δήλωση του Piastri ήρθε όταν κλήθηκε να μιλήσει για το άβολο όπως εξελίχθηκε συμβάν,  όπου ο Lando Norris του παραχώρησε την πρωτοπορία.

Στην Ουγγαρία, ο Αυστραλός κέρδισε άξια την 1η θέση στην εκκίνηση, πριν ο Norris του κάνει το undercut (με εντολή της ομάδας) και βρεθεί στην πρωτιά.

Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε να την επιστρέψει στον Piastri, έγινε ολόκληρη… συζήτηση μέχρι ο Βρετανός να αφήσει τον νεαρό Αυστραλό να περάσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο 23χρονος είναι πεπεισμένος πως την πρώτη νίκη της καριέρας του στη F1 την άξιζε και με το παραπάνω, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Το τελευταίο pitstop έγινε έτσι, μόνο και μόνο επειδή είχαμε το 1-2 και υπήρχε η εμπιστοσύνη ότι θα αντιστραφούν οι θέσεις.

«Οπότε, εγώ αισθάνομαι ότι την άξινα, σίγουρα δεν αισθάνομαι ότι μου χαρίστηκε ή κάτι τέτοιο. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πράγματα που μπορούσα να κάνω καλύτερα.

«Στο τέλος της ημέρας, βρισκόμουν στην πρωτιά μετά την εκκίνηση. Και αν πράγματι αγωνιζόμασταν για τη νίκη, δεν νομίζω ότι τα pitstop θα γίνονταν με αυτή τη σειρά. Οπότε ναι, πιστεύω την άξιζα» τόνισε ο Piastri.