Ραντεβού στο Spa, μία ανάσα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, με τελευταίο σταθμό αυτού του πρώτου μέρους της σεζόν να είναι το θρυλικό Spa στο Βέλγιο!

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Η πίστα του Spa-Francorchamps θα φιλοξενήσει αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού για 57η φορά, ενώ το Βέλγιο έχει υποδεχθεί συνολικά 69 διοργανώσεις. Η διαδρομή αποτελείται από 7.004 μέτρα, 19 στροφές και 2 ζώνες DRS, καθιστώντας τη ως τη μεγαλύτερη στο πρόγραμμα.

Lewis Hamilton

Ο Michael Schumacher είναι ο κυρίαρχος στο βελγικό Grand Prix, με 6 νίκες. Ο Lewis Hamilton είναι ο οδηγός με τις περισσότερες pole positions (6) και τα περισσότερα βάθρα (10). Στις ομάδες, η Ferrari κατέχει τα αντίστοιχα ρεκόρ, με 18 νίκες και 16 pole positions επί βελγικού εδάφους.

Max Verstappen

Ο αγώνας στο Spa είναι κάθε χρόνο ένας από τους πιο πολυαναμενόμενους της σεζόν. Κι αυτό γιατί η διαδρομή είναι απαιτητική, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές και συνδυασμούς στροφών υψηλής και χαμηλής ταχύτητας.

Sergio Perez

Ο Sergio Perez ετοιμάζεται για την 80η εκκίνησή του με τη Red Bull Racing, ενώ ο Esteban Ocon θα συμπληρώσει ίσο αριθμό αγώνων ως οδηγός της Alpine. Ο Γάλλος οδηγός, μάλιστα, θα βρεθεί στο μονοθέσιο της Haas από το 2025 κι ύστερα, την ώρα που το μέλλον του Μεξικανού στην αυστριακή ομάδα μάλλον μοιάζει αβέβαιο…

Oscar Piastri

Οι τελευταίοι τέσσερεις αγώνες έχουν δει τέσσερεις διαφορετικούς νικητές: Verstappen στην Ισπανία, Russell στην Αυστρία, Hamilton στη Μεγάλη Βρετανία και Piastri στην Ουγγαρία. Όλα αυτά σε μία σεζόν που μετρά 7 διαφορετικούς νικητές σε 13 αγώνες.

Lando Norris

Στο πρωτάθλημα οδηγών, ο Max Verstappen διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Lando Norris κατά 76 βαθμούς. Carlos Sainz και Oscar Piastri βρίσκονται σε οριακή διαφορά 5 βαθμών, ενώ πίσω τους εξελίσσεται τριπλή μάχη μεταξύ Hamilton, Perez και Russell. Ο Μεξικανός οδηγός χάνει συνεχώς έδαφος, την ώρα που οι αναβαθμίσεις της Mercedes φαίνονται να έχουν πιάσει τόπο.

Charles Leclerc

Στη βαθμολογία κατασκευαστών, η Red Bull Racing απειλείται πλέον ανοιχτά από την ταχεία άνοδο της McLaren, με τη μεταξύ τους διαφορά να έγκειται στους 51 βαθμούς. Η Ferrari βρίσκεται στην 3η θέση, με 322 βαθμούς, απέχοντας κατά 16 βαθμούς από τη 2η θέση και διατηρώντας απόσταση «ασφαλείας» από τη Mercedes πίσω της.

Fernando Alonso

Ποιος θα αναδειχθεί… βασιλιάς του Spa λίγο πριν την καλοκαιρινή ανάπαυλα; Η απάντηση θα δοθεί μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ αυτό το αγωνιστικό τριήμερο.