Russell: «Είναι απίστευτο όλο αυτό που συνέβη»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Πανευτυχής ήταν ο George Russell για την 2η νίκη καριέρας, που σημείωσε στη Formula 1. Λίγο μετά τον θρίαμβο δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι απίστευτο. Είχα πιστέψει πως θα ήμουν τρίτος. Έβλεπα τον Max και τον Lando μπροστά μου, να δίνουν μάχη. Ήμασταν στο σημείο, να πάρουμε τα θραύσματα από την σύγκρουσή τους και να επωφεληθούμε. Δεν το πίστευα ότι θα συμβεί αυτό. Ονειρεύεσαι πάντα να συμβεί κάτι μπροστά, να το εκμεταλλευτείς και να κερδίσεις. Κοιτάς, που ήμασταν στην αρχή της χρονιάς και που είμαστε τώρα. Είναι απίστευτο. Μax και Lando είχαν μεγάλη διαφορά από εμάς. Είμαστε τρίτοι στους τελευταίους αγώνες και σήμερα περάσαμε μπροστά. Ήταν η στιγμή μας. Στα τελευταία Grand Prix είμαστε καλύτεροι. Θα μπορούσα να έχω κερδίσει στον Καναδά. Με βοήθησε η ιστορία και κέρδισα. Ευχαριστώ τους οπαδούς για τους πανηγυρισμούς αυτούς».  

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Ανέλπιστα δεύτερος τερμάτισε ο Oscar Piastri. Συνεπώς, δεν μπορούσε, παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος: «Ξεκίνησα από χθες με προβλήματα και την υστέρηση. Θα μπορούσα ακόμη και να είχα κερδίσει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, που ανέβηκα στο βάθρο και κερδίσαμε βαθμούς. Το Silverstone είναι ένα μέρος με ευχάριστες αναμνήσεις για μένα, από την περσινή χρονιά. Θα δούμε τι θα γίνει με τον Max και τον Lando. Ελπίζω την άλλη εβδομάδα, να είμαι στη μάχη για τη νίκη. Είναι σημαντικός αγώνας για τις McLaren, καθώς είναι εντός έδρας και τον περιμένουμε με ανυπομονησία».

O Carlos Sainz ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Αμέσως μετά δήλωσε: «Τι επεισοδιακός αγώνας ήταν αυτός που προηγήθηκε. Προσπαθούσα να κρατηθώ δίπλα στον George, Είχαν πλεονέκτημα οι Mercedes στον ρυθμό αγώνα. Δοκιμάσαμε τα πάντα. Στο τέλος ερχόταν πολύ γρήγορα ο Oscar. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο δεν κύλησε όπως το περιμέναμε. Είναι μία καλή ημέρα για την Formula 1, εξαιτίας αυτής της μάχης, που έγινε μπροστά. Είμαστε ακόμη πίσω σε απόδοση. Προσπαθούμε να προοδεύσουμε, ώστε να δώσουμε αγώνα για τη νίκη. Ελπίζω στο Silverstone να πάμε καλύτερα. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.