GP Αυστρίας: Νίκη του Russell από το… πουθενά, μετά από τη μάχη της χρονιάς!

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο George Russell κατέκτησε στο Red Bull Ring τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, επωφελούμενος από την αδυσώπητη μάχη μεταξύ των Verstappen και Norris που κατέληξε σε πτώση του πρώτου και εγκατάλειψη του δεύτερου. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Piastri και Sainz.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Ο αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Verstappen έφυγε ταχύτερα όλων και άνοιξε μία μικρή, βιώσιμη διαφορά από νωρίς. Πίσω του, ο Hamilton προσπέρασε τον Sainz για την 4η θέση, ενώ ο Norris έπρεπε να αμυνθεί από την επίθεση του Russell.

Ο Leclerc είχε επαφή με τον Piastri στην εκκίνηση και αναγκάστηκε να μπει για αλλαγή αεροτομής στο τέλος του 1ου γύρου, ξεκινώντας τον αγώνα με το… αριστερό.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Στον 3ο γύρο, ο Hamilton επιχείρησε προσπέραση στον teammate του, αλλά ο νεότερος Βρετανός έκανε αντεπίθεση και κράτησε προς ώρας την 3η θέση.

Στον 7ο γύρο, ο Piastri έκανε αποφασιστικό προσπέρασμα στον Perez ανεβαίνοντας 6ος, ενώ την ίδια ώρα, ο Hamilton είχε δώσει πίσω τη θέση στον Sainz έπειτα από εντολή των αγωνοδικών.

Η μάχη Leclerc – Albon τράβηξε τα βλέμματα, διότι η Ferrari του Μονεγάσκου ξαναμπήκε στα πιτ στον 17ο γύρο και πάλευε στις τελευταίες θέσεις.

Στα pit-stop δεν άλλαξε κάτι, με όλους τους πρωταγωνιστές να πηγαίνουν στη σκληρή γόμα, πλην του Russell. Το undercut της Red Bull πέτυχε και ο Verstappen έμεινε αναίμακτα στην πρωτοπορία.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Μετά από 30 γύρους αγώνα, ο Ολλανδός είχε ανοίξει διαφορά πάνω από 7 δευτερόλεπτα από τον Norris και πιο πίσω ο εμφύλιος μεταξύ των δύο Alpine συνεχιζόταν. Στον 41ο γύρο όμως, ο Gasly έκανε την αποφασιστική κίνηση στην εξωτερική του Ocon και προσπέρασε για την 8η θέση.

Στον 48ο γύρο, ο Piastri με σαφώς καλύτερα ρυθμό έκανε μία εύκολη προσπέραση στον Hamilton και σκαρφάλωσε στις θέσεις του βάθρου.

Τέσσερις γύρους αργότερα, Verstappen και Norris μπήκαν για την τελευταία τους αλλαγή ελαστικών, με τη Red Bull να κάνει πολύ αργό pit-stop. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπλόκαρε τα ελαστικά του λίγες στροφές μετά και ο Βρετανός τον έφτασε σχεδόν στο ένα δευτερόλεπτο!

Και Game On μέχρι τον τερματισμό…

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Στον 59ο γύρο, ο Norris επιτέθηκε, αλλά ένα μπλοκάρισμα δεν του επέτρεψε να κρατήσει την πρωτοπορία. Η αδυσώπητη μάχη συνεχίστηκε στον 61ο γύρο με ακόμα μία αποτυχημένη προσπάθεια του Βρετανού.

Δύο γύρους αργότερα, ο Norris προσπέρασε στην εσωτερική αποφασιστικά, αλλά ο Verstappen διατήρησε αντικανονικά τη θέση όντας εκτός πίστας.

Στον 64ο γύρο όλα ανατράπηκαν! Η μάχη μεταξύ των δύο αντιπάλων κατέληξε σε σύγκρουση, όπου αμφότεροι αποκόμισαν ζημιές και κλαταρίσματα.

Ο μεν Norris εγκατέλειψε και ο Verstappen έπεσε 5ος αλλάζοντας σε μαλακή γόμα για να πάρει ό,τι προλάβαινε μέχρι το τέλος.

George Russell

Μεγάλος κερδισμένος της κατάστασης ήταν ο… Russell που από το πουθενά βρέθηκε πρωτοπόρος. Πιο πίσω, ο Piastri προσπέρασε εκπληκτικά τη Ferrari του Sainz και ανέβηκε 2ος.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Η αμέσως επόμενη κίνηση των αγωνοδικών ήταν ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Με το πέρας του η πρώτη τριάδα δεν άλλαξε και ο George Russell κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, με τους Piastri και Sainz να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο Verstappen τελικά τερμάτισε 5ος κερδίζοντας έστω μερικούς βαθμούς εν αντιθέσει με τον Norris.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Grand Prix Αυστρίας:

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ