GP Αυστρίας: Verstappen εναντίον… Verstappen και pole position

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen «έσβησε» τον ανταγωνισμό στις κατατακτήριες δοκιμές του Σπίλμπεργκ ρίχνοντας 4 δέκατα στον Lando Norris που θα εκκινήσει 2ος. Η πρώτη τριάδα του grid συμπληρώθηκε την ύστατη στιγμή από τον George Russell.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Q1

Για τους πρώτους γύρους, αρκετοί οδηγοί και ομάδες επέλεξαν πατημένη μαλακή γόμα, θέλοντας να κρατήσουν τα έξτρα σετ για πιο κρίσιμες στιγμές.

Με την ολοκλήρωση των πρώτων περασμάτων, Mercedes, McLaren και Ferrari έδειχναν κοντά, με τον Carlos Sainz να ανεβαίνει στην κορυφή, όντας ελάχιστα ταχύτερος των Verstappen και Norris.

Max Verstappen

Οι ελάχιστες διαφορές μεταξύ των οδηγών σηματοδότησαν το πιο οριακό Q1 στην ιστορία της Formula 1, με 8 δέκατα να χωρίζουν τον 1ο από τον 20ο.

Στη μάχη του υποβιβασμού, η Aston Martin ήταν ξανά κατώτερη των περιστάσεων. Ο Stroll τέθηκε εκτός συνέχειας, ενώ ο Alonso πέρασε οριακά στο Q2.

Συνολικά, αποκλείστηκαν οι Zhou, Sargeant, Bottas, Stroll και Albon.

Q2

Στο δεύτερο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών, όλοι ξεκίνησαν με φρέσκια μαλακή γόμα. Ο Verstappen έθεσε τη βάση, πετυχαίνοντας στο πρώτο του γρήγορο πέρασμα 1:04,577.

Με την επίδοση του Ολλανδού να είναι ασυναγώνιστη (μάλιστα βελτίωσε κιόλας), το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η μάχη στη ζώνη αποκλεισμού. Οι Hulkenberg και Ocon έκαναν τη διαφορά, την ώρα που οι teammates τους έμειναν εκτός δεκάδας.

Fernando Alonso

Εκτος συνέχειας λοιπόν τέθηκαν οι Alonso, Tsunoda, Gasly, Magnussen και Ricciardo.

Q3

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο τελικό μέρος, σημειώνοντας την ίδια επίδοση με την τελευταία του στο Q2, επιδεικνύοντας την κυριαρχία του στο Red Bull Ring.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Ο Norris βρισκόταν πάνω από 3 δέκατα μακριά από τον Verstappen και όλα έδειχναν μία άνετη pole position για τον Ολλανδό.

Ο ασύλληπτος Max έριξε κατά ακόμα ένα δέκατο τον προσωπικό του χρόνο, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:04,314 και επί της ουσίας, σφραγίζοντας την pole position.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Πιο πίσω, ο Norris επικράτησε των Piastri και Russell και κέρδισε τη 2η θέση για την εκκίνηση του Grand Prix.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στην Αυστρία:

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ