GP Αυστρίας: Κορυφαίος ο Verstappen στο FP1, με… εξαφανισμένο πρόβλημα στον κινητήρα!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η πρώτη -και μοναδική- περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο ζωηρό Red Bull Ring ξεκίνησε με λιακάδα στα βουνά της Στυρίας. Αυτό βοήθησε τους οδηγούς και τις ομάδες προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δεδομένα για το υπόλοιπο τριήμερο, που θα είναι γεμάτο δράση λόγω του αγώνα sprint.

Max Verstappen

Με τους οδηγούς να επιλέγουν εξαρχής όλες τις διαθέσιμες γόμες, οι δύο Mercedes ήταν εκείνες που ανέβηκαν αμέσως στην κορυφή με σετ σκληρών ελαστικών. Ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος του George Russell, με χρόνο 1:06.254. Σίγουρα υπήρχε περιθώριο βελτίωσης, τόσο από τη γερμανική ομάδα όσο κι από τις δύο Red Bull που παρατάσσονταν στο 3-4 και με τη μέση γόμα.

Η κίνηση επηρέασε αρκετούς γρήγορους γύρους, ενώ δεν έλειψαν τα παράπονα στον ασύρματο. Σε μία μικρή σχετικά πίστα, με λίγες στροφές και τρεις μεγάλες ευθείες, τέτοια περιστατικά είναι αναμενόμενα.

Στο τέλος του πρώτου μισάωρου, η κορυφαία δεκάδα αποτελούταν από τους Hamilton, Russell, Verstappen, Perez, Norris, Leclerc, Sainz, Magnussen, Piastri και Ocon.

Η έκπληξη έφτασε 28 λεπτά πριν το τέλος, όταν ο Verstappen εμφανίστηκε στην κεντρική ευθεία με χαμηλή ταχύτητα κι ανέφερε πρόβλημα στον κινητήρα. Ο Ολλανδός πρωταθλητής σταμάτησε κοντά στη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού και μία κόκκινη σημαία διέκοψε για λίγα λεπτά τη δράση. Μία εξέλιξη που σίγουρα θα προβλημάτισε την αυστριακή ομάδα στο εντός έδρας τριήμερό της…

Παρόλα αυτά, η Red Bull έκρινε πως δεν υπήρχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα κι έτσι ο Verstappen επέστρεψε στην πίστα, για έναν καθόλου γρήγορο γύρο.

Στη συνέχεια είδαμε μερικά περάσματα σε ρυθμό αγώνα, απλώς για να συλλεχθούν δεδομένα και μόνο το τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε μερικές προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών με τη μαλακή γόμα.

Σε αυτές, κυρίαρχος αναδείχθηκε ο… Verstappen, με χρόνο 1:05.685. Όντας ταχύτερος κατά σχεδόν 3 δέκατα από τον Oscar Piastri πίσω του, το πρόβλημα στον κινητήρα φάνηκε να… εξαφανίζεται. Ίσως η διακοπή νωρίτερα να οφειλόταν σε λανθασμένη λειτουργία.

Ο Lando Norris κινήθηκε γρήγορα στην τελευταία του ευκαιρία για ταχύτερο γύρο, όμως μία έξοδος στη στροφή 4, τον έστειλε στην αμμοπαγίδα αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην άσφαλτο χωρίς φθορά.

Οι δύο Ferrari κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους και να εξασφαλίσουν το 3-4, με τον Leclerc να προηγείται του Sainz.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Piastri, Leclerc, Sainz, Hamilton, Ocon, Stroll, Russell, Tsunoda, Alonso, Gasly, Perez, Norris, Zhou, Bottas, Ricciardo, Hulkenberg, Albon, Magnussen, Sargeant.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - FP1