Ο Hamilton πιστεύει ότι η Mercedes έχει λύσει ήδη ένα πρόβλημά της

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Lewis Hamilton βλέπει πρόοδο στη W15 και η Mercedes φέρεται να έχει κατανοήσει γιατί είχε μέχρι τώρα προβλήματα στις κατατακτήριες δοκιμές.

Lewis Hamilton

Ανοιχτά αισιόδοξος δηλώνει ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής όσον αφορά στην απόδοση του γερμανικού μονοθεσίου, καθώς πιστεύει ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ έχει λύσει τον «γόρδιο δεσμό» με τον ρυθμό της στον έναν γύρο.

Πολλές φορές φέτος, ο Hamilton έχει εκφράσει τον προβληματισμό του ως προς το γιατί η W15 χάνει τον ρυθμό της στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ προηγουμένως στις ελεύθερες είχε επιδείξει υψηλή απόδοση.

Ωστόσο, αυτό το θέμα μοιάζει να έχει λυθεί τώρα με τη νέα εμπρός πτέρυγα και τη συνολική πρόοδο που έχει σημειώσει. Συγκεκριμένα, ο 39χρονος Βρετανός θεωρεί ότι όλα έχουν να κάνουν με τα ελαστικά του.

Αναλυτικά, ο Hamilton εξήγησε:

«Έχουμε αναλύσει πάρα πολύ τους λόγους και έχουμε μελετήσει πολλές πληροφορίες από το εργοστάσιο, για να μάθουμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε στις κατατακτήριες όπου εμφανώς χάνουμε.

«Φαίνεται πως όλα έχουν να κάνουν με τα ελαστικά. Συνήθως, μόλις φτάνουμε στις κατατακτήριες, όλα αλλάζουν λίγο στο μονοθέσιο.

«Είναι ελαφρύτερο και έχεις πολύ περισσότερο το DRS. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά πιστεύω ότι το ανακαλύψαμε το πρόβλημα. Τώρα πρέπει να χτίσουμε σε αυτό» δήλωσε αισιόδοξα ο οδηγός της Mercedes.