Ήρθε το τέλος του Daniel Ricciardo στη F1;

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Αυστραλός οδηγός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Helmut Marko δεν είναι τυχαίες και θέλει να εντυπωσιάσει άμεσα, για να κρατήσει τη θέση του. Υπάρχει επόμενη ημέρα για εκείνον στη Formula 1;

DANIEL RICCIARDO

Με τις φήμες περί αντικατάστασης του Ricciardo από τον Lawson στην RB να εντείνονται, ο πολύπειρος οδηγός γνωρίζει ότι οι επόμενοι αγώνες μέχρι τη θερινή διακοπή της F1 είναι υψίστης σημασίας.

Πριν λίγες μέρες, ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko άσκησε έμμεσα πίεση στον Αυστραλό, τονίζοντας ότι: «Οι μέτοχοι έχουν γνωστοποιήσει ότι η RB είναι η junior ομάδα και πρέπει να δράσουμε αναλόγως.

«Ο στόχος για τον Ricciardo ήταν να προβιβαστεί στη Red Bull Racing, έχοντας πρώτα πραγματοποιήσεις εξαιρετικές εμφανίσεις. Αλλά αυτή τη στιγμή, η θέση ανήκει στον Sergio Perez, άρα το σενάριο αυτό δεν ισχύει.

«Πρέπει σύντομα να βάλουμε έναν νέο οδηγό στην RB και αυτός είναι ο Liam Lawson» δήλωσε ανοιχτά ο 80χρονος Αυστριακός.

Τα λεγόμενα του Marko έρχονται έπειτα από μία δύσκολη μέχρι τώρα σεζόν για τον Ricciardo που βλέπει τον Yuki Tsunoda να έχει συλλέξει 19 βαθμούς έναντι 9 δικούς του. Ταυτόχρονα, ο Perez έχει ανανεώσει μέχρι το 2026.

Ο Lawson εντυπωσίασε πέρυσι τον αυστριακό όμιλο, στους λίγους αγώνες που αντικατέστησε τον Ricciardo στην τότε Alpha Tauri.

Το ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου F1, Joe Saward στο «Green Notebook» αναφέρει ότι ο -οσονούπω- 35χρονος θα αντικατασταθεί από τον Lawson σύντομα, λογικά έως τα τέλη του Ιουλίου, άρα πριν τη διακοπή.

Ο Ricciardo από την πλευρά του δεν πτοείται ούτε από τα δημοσιεύματα, ούτε από τα λεγόμενα του Marko, αλλά το σίγουρο είναι ότι το κλίμα δεν είναι με το μέρος του. Έχει έρθει επίσημα το τέλος του στη Formula 1;