Ανοιχτά ανήσυχος πλέον ο Helmut Marko και η Red Bull

×

Γιώργος Ανανίδας

Δυσκολίες αναμένει στην Αυστρία ο σύμβουλος motorsport της Red Bull, καθώς θεωρεί ότι η δομή Sprint δε συμφέρει τους «ταύρους».

Helmut Marko

Στην Ισπανία, Verstappen και Norris έδωσαν μάχη για τη νίκη, ωστόσο εκείνη μάλλον χάθηκε για τον Βρετανό από την εκκίνηση, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Έχοντας πολλές φορές φέτος αναφέρει τον «παράγοντα Verstappen», ο Helmut Marko είχε ξανά μόνο τα καλύτερα να πει για τον παγκόσμιο πρωταθλητή που έφερε στην αυστριακή ομάδα την έβδομη νίκη της στη σεζόν:

«Στην Ισπανία, ο Verstappen δεν είχε το ταχύτερο μονοθέσιο και δεν εκκίνησε από την pole position, αλλά και πάλι νίκησε. Κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, αποδεικνύοντας ξανά την αίσθηση που έχει στο μονοθέσιο και πόσο καλά διαβάζει τον αγώνα. Αυτή ήταν η βάση της νίκης» τόνισε ο Marko.

Για τον σύμβουλο motorsport των «ταύρων», ο αγώνας ήταν άψογα εκτελεσμένος από όλη την ομάδα. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η νίκη και πάλι ήρθε οριακά:

«Πιστεύω ότι εάν ο Norris είχε μείνει μπροστά μας στην εκκίνηση, δε θα είχαμε νικήσει. Η στρατηγική μας ήταν τέλεια. Στόχος μας ήταν να μείνουμε μπροστά, χωρίς να αντιμετωπίσουμε πολλή κίνηση και μας βγήκε» αποκαλύπτει ο 80χρονος Αυστριακός.

Ενόψει του Grand Prix Αυστρίας, ο Marko βλέπει ακόμα ένα αγωνιστικό τριήμερο γεμάτο δυσκολίες, ειδικά το συγκεκριμένο που θα έχει μορφή Sprint.

«Μας περιμένει μεγάλη πρόκληση στο Σπίλμπεργκ. Ο Max πάντα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει, αλλά έχουμε δομή Sprint. Που σημαίνει ότι έχουμε μόνο μία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών για να στήσουμε το μονοθέσιο.

«Τελευταία, χρειαζόμασταν και τις τρεις ελεύθερες δοκιμές για να ισορροπήσουμε το μονοθέσιο. Εάν αυτό το πρόβλημα υπάρχει και στην Αυστρία, θα είναι δύσκολα τα πράγματα» παραδέχεται ο άνθρωπος της Red Bull.