Η Formula 1 στην καρδιά της Ευρώπης, στην Αυστρία!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 αφήνει πίσω της τη μεσογειακή Βαρκελώνη και προσγειώνεται στο καταπράσινο Σπίλμπεργκ, στην καρδιά της Αυστρίας.

F1 AUSTRIA

Ανάμεσα στα βουνά της Στυρίας, θα βρει κανείς την πίστα του Red Bull Ring, με μήκος 4.318 μέτρα, 10 στροφές και τρεις ζώνες DRS. Είναι η διαδρομή με τις λιγότερες στροφές και τον μικρότερο χρόνο ανά γύρο στο πρωτάθλημα.

Αυτό το τριήμερο έχουμε και αγώνα sprint το Σάββατο, άρα θα δούμε κι έναν μικρό αγώνα διάρκειας 24 γύρων, σε αντίθεση με τον αγώνα της Κυριακής που καλεί τους οδηγούς να ολοκληρώσουν 71 γύρους.

F1 AUSTRIA

«Βασιλιάς» της πίστας της Red Bull δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Max Verstappen. Με 5 νίκες, 4 pole positions και 8 βάθρα, ο Ολλανδός πρωταθλητής κατέχει όλα τα ρεκόρ στο Σπίλμπεργκ.

F1 AUSTRIA

Στις ομάδες, ωστόσο, η Ferrari και η McLaren είναι οι ομάδες με τις περισσότερες νίκες επί αυστριακού εδάφους, με 6 η καθεμία. Στις pole positions, η ιταλική ομάδα είναι στην κορυφή, με 8 συνολικά.

F1 AUSTRIA

Την ίδια ώρα, το πρωτάθλημα έχει πάρει «φωτιά». Με το βάθρο στη Βαρκελώνη, ο Lando Norris κατάφερε να προσπεράσει τον Charles Leclerc στη βαθμολογία των οδηγών για τη 2η θέση κατά 2 βαθμούς. Στην 4η θέση, η μάχη συνεχίζεται μεταξύ Carlos Sainz και Sergio Perez, με τον Ισπανό να παραμένει μπροστά κατά 6 βαθμούς.

F1 AUSTRIA

Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing κρατά… απόσταση ασφαλείας από τη Ferrari πίσω της, όμως η «κόκκινοι» θα εστιάσουν περισσότερο στη μάχη τους απέναντι στη McLaren που πλησιάζει.

F1 AUSTRIA

Θα καταφέρει η Red Bull Racing να πανηγυρίσει εντός έδρας ή θα τους εμποδίσει η McLaren με τη σταθερά ανοδική της πορεία;

Η απάντηση θα δοθεί το ερχόμενο τριήμερο μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.