Verstappen: «Η επιθετική στρατηγική μας απέδωσε καρπούς»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Πανευτυχής ήταν ο Max Verstappen, για την 7η νίκη του στους δέκα αγώνες της χρονιάς. Λίγο μετά δήλωσε: «Φτιάξαμε τον αγώνα μας στην αρχή. Πήρα την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή και στη συνέχεια άνοιξα λίγο την διαφορά μου. Στην πορεία είχα έναν αγώνα αμυντικό. Ο Lando ήταν πολύ γρήγορος σήμερα, όπως και όλη η ομάδα τους στους τελικούς γύρους. Είχαμε λίγο επιθετική στρατηγική, η οποία ευτυχώς απέδωσε καρπούς. Χαίρομαι που κέρδισα πάλι εδώ. Έχασα λίγο το μομέντουμ, πατώντας στο γρασίδι. Δεν υπήρχε και πολύς χώρος, πηγαίνοντας προς την στροφή 1. Όταν βρέθηκα στην κορυφή, διαχειρίστηκα καλά τα ελαστικά μου. Αυτό ήταν το μυστικό. Διαχειριζόμουν τα ελαστικά μου, γιατί υπερθερμαίνονται σε αυτή την πίστα. Γλιστρούσα πολύ, ωστόσο, όλα πήγαν καλά».

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Ο Lando Norris πανηγύρισε άλλη μία δεύτερη θέση. Και ήταν εμφανώς ικανοποιημένος: «Ξεκίνησα άσχημα. Όμως το μονοθέσιό μου ήταν εκπληκτικό σήμερα. Δείξαμε ότι είναι το ταχύτερο. Κρατάμε τα θετικά και θα φτιάξουμε τα αρνητικά. Θα παλέψουμε την επόμενη φορά περισσότερο. Όλα ήταν μοναδικά από την πλευρά μας, όσον αφορά στην ικανότητα του μονοθεσίου. Aν μπορούσα να κάνω κάτι με τον Max...Αλλά ο George μας πέρασε από την άλλη πλευρά. Έκαναν καλή δουλειά. Κρίμα που χάσαμε δεύτερη φορά σερί. Tην επόμενη θα τα καταφέρουμε. Η Αυστρία είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες. Νιώθω ότι είναι συναρπαστικό. Και κάθε χρονιά την περιμένω. Σύντομα θα είμαστε στην κορυφή ξανά». 

Πρώτο πόντιουμ στη χρονιά για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton. Αμέσως μετά δήλωσε: «Ήταν μία καλή μέρα, σε ένα καλό τριήμερο. Οι μηχανικοί μας δουλεύουν πολύ στα pit stops. Επίσης, η στρατηγική μας ήταν εξαιρετική σήμερα. Δώσαμε μάχη με τις Ferrari. Και έδωσα επίσης μάχη, για να επιστρέψω εδώ που είμαι σήμερα. Θα θέλαμε να πιάσουμε τις ομάδες που ήταν μπροστά μας, αλλά σήμερα ξεκινήσαμε πολύ πίσω. Το αρχικό μας πλάνο ήταν, να βάλω την μαλακή γόμα στο φινάλε. Δεν ήταν επιλογή, να βάλω την σκληρή στο τέλος. Όλες οι προσπεράσεις ήταν σε μικρές αποστάσεις. Ήταν μία δίκαιη μάχη με τον Sainz και ας ακουμπήσαμε. Ήταν στο όριο, αλλά υπάρχει σεβασμός ανάμεσά μας».