GP Ισπανίας: Ανατροπή στο τέλος και δεύτερη pole καριέρας για τον Norris

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Lando Norris έκανε την μεγάλη ανατροπή και την ύστατη στιγμή νίκησε την επίδοση του Max Verstappen, για να κατακτήσει την pole position στην πίστα του Μοντμελό.

Lando Norris

Q1

Μετά τα πρώτα γρήγορα περάσματα, ο Charles Leclerc είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο, με διαφορά μόλις 49 χιλιοστών από τον Verstappen. Κοντά έδειχναν να είναι και οι Norris – Sainz, αλλά απείχαν πάνω από ένα δέκατο.

Στις τελευταίες προσπάθειες όπου κρίνονταν όλα για τους αποκλεισμούς, οι μάχες περιείχαν συνεχείς ανατροπές. Τελικά, τη διαφορά έκαναν οι δύο Sauber και ο Hulkenberg, με τους Sargeant, Albon, Ricciardo, Tsunoda και Magnussen να τίθενται εκτός.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Q2

Στις πρώτες προσπάθειες του δεύτερου μέρους, ο Max Verstappen ξεκλείδωσε την πραγματική δυναμική της RB20 και έγραψε –με διαφορά 200 χιλιοστών από τον Norris- την καλύτερη επίδοση της ημέρας.

Μη βρίσκοντας τα πατήματά του με ένα συγκεκριμένο σετ ελαστικών, ο Hamilton βρέθηκε στη ζώνη αποκλεισμού και είχε αποστολή ενόψει της επόμενής του προσπάθειας. Τελικά, την έφερε εις πέρας, ανεβαίνοντας προς ώρας στη 2η θέση.

Ως προς την μάχη της πρόκρισης στο Q3, οι δύο Alpine έκλεψαν τις εντυπώσεις περνώντας στην τελική διαδικασία, ενώ η Aston Martin ξεκάθαρα δεν είχε τον ρυθμό και οι οδηγοί της αποκλείστηκαν.

Έτσι, εκτός συνέχειας τέθηκαν οι Zhou, Stroll, Hulkenberg, Bottas και Alonso.

Q3

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Ο Verstappen επανέλαβε την επίδοση που τον έφερε στην κορυφή στο Q2, από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια, σημειώνοντας 1:11,673. Ο Norris ήταν ξανά ο κοντινότερός του αντίπαλος, απέχοντας κάτι παραπάνω από ένα δέκατο.

Την ίδια ώρα, οι δύο Mercedes έδειξαν να υπερέχουν της Ferrari, όντας πιο κοντά στους πρώτους δύο. Απογοήτευση για τον Oscar Piastri που ένα λάθος στον τελευταίο τομέα του κόστισε και θα εκκινήσει το Grand Prix 10ος.

Ο Verstappen βελτίωσε κι άλλο τον χρόνο του, δείχνοντας ότι πιθανότατα έχει την pole στο «τσεπάκι». Αλλά ο Norris είχε διαφορετική γνώμη και με έναν αψεγάδιαστο γύρο, «έκλεψε» την 1η θέση της εκκίνησης από τον Ολλανδό για 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στη Βαρκελώνη:

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ