Γενικά

19 Μαΐου 2018 20:15

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία για την Δ’ αξιολόγηση

Αναμένεται η επικύρωση του SLA στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. Τι συμφωνήθηκε για τον ΕΝΦΙΑ.

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία για την Δ’ αξιολόγηση
-

Του Νίκου Ρογκάκου

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η τεχνική συμφωνία για την Δ΄ αξιολόγηση έκλεισε, καθώς επήλθε συμφωνία για όλα τα θέματα ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι πολλά πράγματα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται τις επόμενες μέρες, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ δύσκολα τεχνικά.

Ανέφερε ότι η επικύρωση του SLA θα γίνει στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, όταν θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, την Πέμπτη ίσως να έχουμε και νεότερα για το χρέος, ενώ στις 21 Ιουνίου θ7α συζητηθεί η μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι στο θέμα των αντικειμενικών αξιών υπήρξε συμφωνία και ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές.

Ανέφεραν ακόμη ότι είναι ικανοποιημένοι, ότι και οι θεσμοί έβαλαν νερό στο κρασί τους σε κάποια θέματα, και είχαν συζήτηση επί της ουσίας.

Δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Mε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης ,  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα έχουμε μια τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 24ης Μαίου.  

Σε όλα τα ζητήματα  έχουμε κλείσει και ξέρουμε  ακριβώς τι έχουμε να κάνουμε μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Πολλά πράγματα αρχίζουν να γίνονται.  Μερικά είναι δύσκολα τεχνικά. Πρέπει να τρέξουμε και να είμαστε οργανωμένοι.  Άρα, στο Εurogroup της 21ης Ιουνίου -όπως σας έχω πει πολλές φορές,  υπάρχουν τα τρία - τέσσερα κομμάτια του παζλ τα οποία πρέπει να μπουν στη θέση τους.

To πρώτο ( σ.σ. η 4η αξιολόγηση) ήδη έχει πάρει το δρόμο του. Ίσως την Τετάρτη ή την Πέμπτη να  έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Επίσης, στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Τέλος σχετικά με τα ζητήματα για τα οποία σας είχα πει ότι είναι αγκάθια,  θεωρώ ότι τώρα λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι πολύ ευχαριστημένος".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)