Γενικά

24 Ιανουαρίου 2018 17:17

Σπίρτζης: θα ξηλωθούν τα διόδια – η χρέωση θα είναι ηλεκτρονική

Από πότε θα κλείσουν οι μπάρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι είπε για το κίνημα "Δεν Πληρώνω". "Πυρά" Καραμανλή.

Σπίρτζης: θα ξηλωθούν τα διόδια – η χρέωση θα είναι ηλεκτρονική
-

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το κλείσιμο στις μπάρες, τα διόδια και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος τιμολόγησης μίλησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε ότι «μέσα στον Φεβρουάριο, θα κλείσουν οι μπάρες στα Μέσα Μεταφοράς» και πρόσθεσε ότι «ο ΟΑΣΑ τα προηγούμενα χρόνια έχανε 65-70 εκατ. ευρώ από τα πλαστά εισιτήρια».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν, μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουν ξεπεραστεί.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να τοποθετηθούν πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι «διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο δεν θα μπουν και θα ξηλωθούν οι σταθμοί που υπάρχουν στη χώρα. Οι κάτοικοι των όμορων δήμων δεν θα πληρώνουν και θα υπάρχει χρέωση ηλεκτρονική». Όπως είπε, «εκεί που προβλεπόταν από τις συμβάσεις του 2006 να γίνουν σταθμοί διοδίων και δεν έχουν γίνει, αυτά τα έξοδα πληρώνονται από το Δημόσιο».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο κίνημα «Δεν πληρώνω», λέγοντας πως «ένα μεγάλο μέρος του «δεν πληρώνω» δεν ήταν λάθος, γιατί δεν υπήρχε ένα δίκαιο σύστημα τιμολόγησης και δεν υπάρχει ακόμα στις συμβάσεις», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών. «Πριν το «δεν πληρώνω» υπήρχε το κίνημα του πληρώνω πολλά περισσότερα, και αυτό αφορούσε το κόστος των έργων», σημείωσε.

Καραμανλής: Η διγλωσσία αυτής της Κυβέρνησης κάθε μέρα σπάει και νέα ρεκόρ 

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη προκάλεσαν την αντίδραση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Ν.Δ.  Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ανέφερε ότι «η διγλωσσία αυτής της Κυβέρνησης κάθε μέρα σπάει και νέα ρεκόρ!»

Όπως αναφέρει ο κ. Καραμανλής «ο αρμόδιος Υπουργός αυξάνει τα διόδια, αλλά ταυτόχρονα ισχυρίζεται ανερυθρίαστα ότι “ένα μεγάλο μέρος του «Δεν πληρώνω» δεν ήταν λάθος”. Δηλώνει πανηγυρικά πως δεν θα τοποθετηθούν σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά κατόπιν παρατηρήσεως του δημοσιογράφου παραδέχεται ότι οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια ηλεκτρονικά! Με άλλα λόγια, το “Δεν πληρώνω” έχει γίνει “Πληρώστε ακριβότερα”. Με εξαίρεση βέβαια τον επικεφαλής εκείνου του δήθεν “κινήματος”, για τον οποίον έχει γίνει “Πληρώστε με”, αφού τακτοποιήθηκε πρώτα στο Υπουργείο Εξωτερικών και τώρα στο Γραφείο του πρωθυπουργού.

«Κύριε Σπίρτζη, οι πολίτες βλέπουν ότι το μαύρο παραμένει μαύρο, όσο κι αν προσπαθείτε να τους πείσετε ότι είναι άσπρο», καταλήγει ο κ. Καραμανλής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)